Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Eloltották a Csalagútban égő tüzet

2008.09.12. 14:55
Több mint 15 órás küzdelem után pénteken sikerült eloltani az Egyesült- Királyságot Franciaországgal összekötő Csalagútban kitört tüzet, jelentette be Calais város egyik magas rangú tisztségviselője.

Az Eurostar járatok valószínűleg csak szombaton közlekedhetnek majd ismét az alagútban, közölte a gyorsvonatot üzemeltető SNCF francia vasúttársaság.

Teljesen sikerült eloltani a calais-i kijárattól 12 kilométerre, a brit oldalról Franciaország felé tartó egyik úgynevezett shuttle-járaton kitört tüzet.

Nagyjából száz brit és francia tűzoltó van még mindig a kigyulladt vonatnál, akik egymást váltó csoportokban küzdöttek az 1000 Celsius fokon égő lángok ellen. Jelenleg az alagút hűtésével vannak elfoglalva.

A tűzet valószínűleg a shuttle-járaton lévő egyik teherautó túlmelegedett féke okozta, amely miatt kigyulladt a jármű kereke, majd a lángok gyorsan átterjedtek két másik teherautóra is.

A vonatról 32 embert kellett kimenekíteni, akik közül hatan sérültek meg. Az alagút lezárása miatt több tízezer utas rekedt a Csalagút mindkét oldalán.

A francia SNCF vasúttársaság pénteken közölte, hogy a Párizs és London között közlekedő Eurostar vonatok pénteken nem indulnak el. A vasúttársaság közlése szerint ötven járat haladt volna át pénteken az alagúton, harmincezer utassal.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!