Jusztina
10 °C
27 °C

Négy gyermekét lőtte agyon az osztrák férfi

2006.01.10. 10:22
Egy családi perpatvar fajult véres tragédiává hétfőn Alsó-Ausztriában. - adta hírül kedden az osztrák média.
#alt#
További képek itt.

Az 50 esztendős, már nyugdíjas férfi a Bécs melletti Mauerbachban található családi házában hétfő késő este tettlegességig fajuló családi perpatvarba keveredett a feleségével. A feldühödött férfi egy léccel súlyosan bántalmazta a 45 éves asszonyt, aki a szomszédokhoz menekült. A nőt fejsérülésekkel kórházba szállították. A férj ezt követően meggyilkolta négy lányát, közöttük egy ikerpárt. Az áldozatok 7 és 11 év közöttiek.

A tettes agyonlőtte a gyerekeit, majd egy ágyba fektette őket. Ezt követően kocsiba vágta magát, és Bécs felé vette az irányt. A szomszédok idő közben riasztották a rendőröket, akik zárva találták a ház bejárati ajtaját. A rendőrök nem jutottak be a házba egészen addig, amíg haza nem érkezett a tettes legidősebb lánya. A 21 esztendős lány nyitotta ki az ajtót, és talált rá halott testvéreire.

A rendőrség mobiltelefonjának azonosításával behatárolta a tettes mozgási irányát, és útakadályt állított az osztrák fővárosnál. A menekülő férfi kocsijával megpróbálta áttörni a torlaszt, nekihajtott egy rendőrségi autónak. A rendőrök tüzet nyitottak rá, és az első jelentések szerint haslövéssel meg is állították. A boncolás derítette ki, hogy a dühöngő halálát nem rendőri fegyver okozta, a sarokba szorított férfi a kocsijában egy késsel szíven szúrta magát.