Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Áramszünet a Csalagútban - leállt az Eurostar

2002.10.29. 22:17
A viharok miatt lerakódott sóréteg rövidzárlatot okozott a Csalagútban, a vasútvonalat ellátó hálózaton, hétfő délután. A Nagy-Britanniát a kontinenssel összekötő vasútvonalon a közlekedés azóta is áll, az utasokat kimentették.
Az Eurotunnel francia bejáratánál bekövetkezett áramkiesés miatt 6000 utas került kellemetlen helyzetbe hétfőn délután a Franciaországot Belgiummal és Angliával összekötő Eurostar járatain. Közel 1200 "hajótörött" utast a calais-i kikötőbe szállítottak, ahonnan a Doverbe tartó komppal utazhattak tovább. A kocsikban éjszakázó körülbelül 650 utast a Charles de Gaulle reptéren London felé tartó különjáratra ültették fel.

Hosszú üzemzavar

Más Eurostar-járatok utasait vonatokkal szállítottak a calais-i révhez. Guillaume Pepy, a francia vasúti társaság (SNCF) vevőszolgálati menedzsere szerint nem lehet meghatározni a szolgáltatás újraindulásának időpontját. A vasúti társaság először hivatalosan azt közölte, hogy a járatok hamarosan újraindulnak, ám az üzemzavar a jelek szerint komolyabb, mert kedden este már látszott, hogy szerda délig biztosan nem áll helyre a vasúti forgalom.

Kárpótlásként ingyenjegy

A sajtóban kedden este azt tanácsolták az utazást tervezőknek, hogy egyelőre mondjanak le szándékukról. Becslések szerint ez naponta 7 ezer embert érint, s valamennyien kártérítést kapnak. Azok a "mázlisták", akiket a rövidzárlat a vasúti társaság valamely járatán ért, oda-vissza utazásra feljogosító Párizs-London ingyenjegyet kapnak vigaszdíjként.