Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Áramszünet a Csalagútban - leállt az Eurostar

2002.10.29. 22:17
A viharok miatt lerakódott sóréteg rövidzárlatot okozott a Csalagútban, a vasútvonalat ellátó hálózaton, hétfő délután. A Nagy-Britanniát a kontinenssel összekötő vasútvonalon a közlekedés azóta is áll, az utasokat kimentették.
Az Eurotunnel francia bejáratánál bekövetkezett áramkiesés miatt 6000 utas került kellemetlen helyzetbe hétfőn délután a Franciaországot Belgiummal és Angliával összekötő Eurostar járatain. Közel 1200 "hajótörött" utast a calais-i kikötőbe szállítottak, ahonnan a Doverbe tartó komppal utazhattak tovább. A kocsikban éjszakázó körülbelül 650 utast a Charles de Gaulle reptéren London felé tartó különjáratra ültették fel.

Hosszú üzemzavar

Más Eurostar-járatok utasait vonatokkal szállítottak a calais-i révhez. Guillaume Pepy, a francia vasúti társaság (SNCF) vevőszolgálati menedzsere szerint nem lehet meghatározni a szolgáltatás újraindulásának időpontját. A vasúti társaság először hivatalosan azt közölte, hogy a járatok hamarosan újraindulnak, ám az üzemzavar a jelek szerint komolyabb, mert kedden este már látszott, hogy szerda délig biztosan nem áll helyre a vasúti forgalom.

Kárpótlásként ingyenjegy

A sajtóban kedden este azt tanácsolták az utazást tervezőknek, hogy egyelőre mondjanak le szándékukról. Becslések szerint ez naponta 7 ezer embert érint, s valamennyien kártérítést kapnak. Azok a "mázlisták", akiket a rövidzárlat a vasúti társaság valamely járatán ért, oda-vissza utazásra feljogosító Párizs-London ingyenjegyet kapnak vigaszdíjként.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!