Piroska
-1 °C
5 °C

Kanadában fogtak el egy számlacsalót

2006.03.08. 15:53
Ez év január 11-én, Kanadában fogták el azt a pécsi féfit, akit a Nemzeti Nyomozó Iroda köröztetett milliárdos csalás miatt. A gyanúsított 1999-2000 között két pécsi székhelyű gazdasági társaság nevében valótlan tartalmú, fiktív számlákat állított ki, elfogása és kiadatása után március 6-án, étfőn hozták haza.

Kanadában fogták el, majd hazaszállították azt a pécsi férfit, aki a gyanú szerint két gazdasági társaság nevében egymilliárd forint értékű fiktív számlát állított ki - tájékoztatta a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője szerdán az MTI-t. A férfit, aki ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, ez év január 11-én, Kanadában fogták el, majd a kiadatási eljárást követően hétfőn szállították haza - mondta Horváczy Emese.

A gyanúsított 1999-2000 között két pécsi székhelyű gazdasági társaság nevében valótlan tartalmú, fiktív számlákat állított ki összesen csaknem egymilliárd forint értékben, de a nyomozást 2002-ben felfüggesztették, mert a gyanúsítottak ismeretlen helyen tartózkodtak. A nyomozás adatai szerint a gazdasági társaságok a számlákat könyveléseikbe beállították, a számlákon szereplő összegek adótartalmát pedig bevallásaikban levonták.

A nemzetközi elfogató parancs alapján elfogott és hazaszállított férfit őrizetbe vették, és bűnsegédként elkövetett csalás bűntette miatt indítványozzák előzetes letartóztatását.