Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Csalókra figyelmeztet a Főpolgármesteri Hivatal

2004.06.18. 13:06
Hamisított lakáspályázati űrlapokkal követnek el visszaéléseket ismeretlenek Budapest egyes kerületeiben, tudatja a Főpolgármesteri Hivatal pénteki közleménye. A hivatal bejelentést tesz a BRFK-n, mivel a csalók az ő pályázati formanyomtatványaikat hamisítják.
"Vigyázat! Csalók akarják becsapni a budapestieket" címmel figyelmeztető közleményt bocsátott ki péntek reggel a Főpolgármesteri Hivatal. Információik szerint ismeretlen személyek hamisított lakáspályázati űrlapokkal zaklatják egyes kerületek lakóit. A hivatal közli, a valóságos pályázati lap a főváros portáljáról letölthető, illetve a Főpolgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán beszerezhető.

"A Főpolgármesteri Hivatal dolgozói személyesen nem keresik meg az állampolgárokat" - így a Budapest.hu-n is megjelentetett közelmény, amelyből az is kiderül, ha mégis hivatalos helyszíni szemlét tartanak, arról minden esetben előzetes értesítést küldenek. A "vélhetően állampolgárok megkárosítását célzó ügyben a Főpolgármersteri Hivatal megkeresi a rendőrhatóságot és bejelentést tesz", írják a felhívásban.

Bejelentést tesznek

"Tiba Zsolt főjegyző úrhoz és a lakásügyosztályhoz érkeztek lakossági bejelentések az esetről" - mondta a hír eredetéről a Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztályának egy neve elhallgatását kérő munkatársa. Hozzátette, feljelentést nem, csupán bejelentést tesznek majd a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. Az ügyben azért ők tesznek lépéseket, mert a csalók a Főpolgármesteri Hivatal pályázati űrlapját hamisították meg. A sértetteket ért anyagi károkról, a csalók kilétéről és a visszaélések által érintett kerületekről eddig nincsenek adatok.

A sajtómunkatárs azt mondta, nincs összefüggés a múlt heti, tornádóra figyelmeztető és a ma kiadott felhívás között, és nem igaz, hogy mostanában gyakrabban adnának ki a lakosságot különböző veszélyekre figyelmeztető közleményeket. Mint mondta: "A Sajtóiroda évente mintegy 150 közleményt ad ki. A Fővárosi Önkormányzat általában közleményekben hívja fel a budapestiek figyelmét az őket érintő problémákra."