Auguszta
-4 °C
2 °C

Bombariadó nyolc fővárosi csarnokban

2006.02.11. 11:45
A csarnokfelügyelet vonalára érkezett az a telefonhívás, melyben azzal fenyegetőzött az ismeretlen, hogy nyolc fővárosi vásártéren is bombát helyezett el. A rendőrség nem talált robbanószerkezetet.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Bálint Gabriella az Indexnek elmondta, hogy reggel 8 óra 52 perckor kaptak riasztást, hogy ismeretlen tettes bombákat helyezett el a csarnokfelügyelet helyszínein. A felügyelethez nyolc csarnok vagy piac tartozik: a Tétényi úti, a Fehérvári úti, a Flórián téri, a Kórház utcai, a Vámház körúti, a Bosnyák téri, a Rákóczi téri és az Ecseri úti.

Nincs bomba

A rendőrség azonnal megkezdte a helyszínek kiürítését, a tűzszerészek pedig elkezdték keresni a bombákat. Egyszerre három helyszínen dolgoztak, mondta el Bálint Gabriella, háromnegyed 12-kor pedig már csak két csarnok volt hátra: a Bosnyák téri és az Ecseri úti. A maradék két helyszínnel 12 óra negyven perckor végeztek a tűzszerészek, a nyolc csarnokból egyikben sem találtak robbanószerkezetet. A BRFK szerint több száz embert kellett kimenekíteni, az akcióban több tucat rendőr vett részt.

A sajtóügyeletes elmondta, hogy a rendőrség nyomozást kezdett ismeretlen tettes ellen közveszéllyel fenyegetés megalapozott gyanúja miatt. Bálint Gabriella szerint a rendőrségnek elsődlegesen a helyszínek biztosítása és nem a telefonhívás valószínűségének a mérlegelése a feladata, így minden esetben kötelesek azonnal intézkedni.

Üzleti megfontolás is lehet a háttérben

A Fővárosi Csarnok és Piacfelügyelet igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a bombariadó miatti kényszerű bezárások után meghosszabbították az ilyenkor szokásos nyitva tartást délután 3-4 óráig vagy a vásárlói igényeknek megfelelően akár még tovább is. A felügyelet feljelentést tesz az eset miatt. Már csak azért is, mert a szombati nap kiemelkedő a piacok forgalma, bevétele szempontjából - tette hozzá Dénes Ákos.

A felügyelet vezetője szerint amennyiben nem csupán egy rossz tréfa volt a bombariadó, felmerülhet az is, hogy üzleti megfontolás áll az eset hátterében.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft