Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Hirdetésben kínálták hétnapos csecsemőjüket

2008.05.28. 08:31
Állítólag csupán tréfának szánta a fiatal vancouveri pár azt az apróhirdetést, amit a neten adtak fel, új otthont keresve újszülöttjüknek.

Internetes apróhirdetésben tízezer kanadai dollárért (körülbelül 1,55 millió forintért) árulta hétnapos kislányát egy kanadai pár, jelentette be kedden a vancouveri rendőrség.

A 23 éves anya és 26 éves apa a Craigslist oldalán adta fel a hirdetést a következő szöveggel: "Újszülött kislány, hétnapos, egészséges és nagyon édes. Nem tudom eltartani, váratlanul jött. Jó otthont keres. Telefonáljon mielőbb."

Múlt hét pénteken, az apróhirdetés elolvasása után egy nő azonnal értesítette a rendőrséget, a nyomozók pedig a hirdetésben megadott mobilszám alapján Vancouver egyik külvárosi lakásában meg is találták a szülőket. Az anya épp szoptatta az eladásra kínált gyermeket, írja a ctv.ca.

A gyámhatóság elvette a kisbabát a szülőktől. A hirdetést feladó apát kezdetben őrizetbe vették, majd végül szabadon engedték. A szülők a rendőrségen azzal védekeztek, hogy csupán netes viccnek, hoaxnak szánták az egészet. A kezdetben csalással gyanúsított pár ellen végül bizonyíték hiányában megszüntették az eljárást, bár a montreáli Gazette úgy tudja, hogy emberkereskedelem gyanúja miatt még vizsgálódnak a nyomozók.

Németországban a hétvégén tartóztattak le egy párt, amely árverésre bocsátotta gyermekét az eBay internetes aukciós háznál. A héthónapos kisfiú kikiáltási ára egy euró volt. Az édesanyja szintén azt mondta a rendőröknek, hogy csak tréfa volt az egész. A rendőrség emberkereskedelem gyanújával nyomoz, a gyermek pedig a gyámhatóság felügyelete alá került.