Géza
-12 °C
-4 °C

Megtalálták a márciusban elásott újszülött holttestét

2006.01.06. 14:29
Most derült fény egy tavaly márciusban történt foktői bűncselekményre, a jelenlegi információk szerint egy férfi olyan brutálisan megverte várandós feleségét, hogy a nő megszülte gyermekét. A halott csecsemőt a férfi elásta, az esetre a faluban terjedő szóbeszéd nyomán derített fényt a rendőrség.

A rendőrök csütörtökön megtalálták annak a csecsemőnek a holttestét, akit 2005 márciusában szült meg egy 23 éves nő a Bács-Kiskun megyei Foktőn, és akit apja elrejtett, közölte a rendőrség az MTI-vel. "Az eddigi vizsgálatok szerint a 30 éves férj megverte az állapotos anyát, aki emiatt szülte meg gyermekét" - mondta Hortobágyi István őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az erőszakos körülmények között világra jött gyermeket a férfi az udvarukban elrejtette. A csecsemő holttestét a házhoz tartozó egyik melléképületben elásva találták meg, mondta el az Indexnek a szóvivő. A foktői férfit csütörtökön őrizetbe vették, és ellene életveszélyt okozó testi sértés miatt indítottak nyomozást.

Érdeklődésünkre Hortobágyi István elmondta, hogy a férfit már kihallgatták. A fiatalasszony is beszámolt az esetről, állítása szerint a gyermek halva született, egyértelműen a verés miatt. Azt, hogy a csecsemő élt-e, amikor édesanyja megszülte, orvos szakértői vizsgálat deríti majd ki.

A nyomozás azután indult, hogy a faluban jó ideje pletykáltak a nő terhességéről, a rokonoknak is feltűnt, hogy állapotos az asszony, de végül nem látták a gyereket. A rendőrségen végül egy rokon tett bejelentést. Az ügy további részleteiről a rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem közölt többet.

Hortobágyi István pénteken délután arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az ügyészség döntése értelmében a férfi szabadlábon védekezhet.