Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Elvágta a csecsemő torkát

2004.03.23. 15:04
Egy évvel ezelőtt megölte hathónapos kislányát egy dukai férfi, mivel kételkedett abban, hogy ő a gyermek vér szerinti apja. Kedden jogerősen 15 év fegyházra ítélték.
Tizenöt év fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla kedden S. Józsefet, aki egy évvel ezelőtt megölte hathónapos kislányát. A táblabíróság megalapozottnak találta, ezért helybenhagyta az első fokon eljáró Vas Megyei Bíróság korábbi határozatát.

Gyilkos kétely

A 41 éves dukai férfi 1988-ban kötött házasságot. Amikor felesége második leánygyermeküket várta, az ittas Simon József megrúgta őt, ezért a nő elköltözött otthonról. Később kibékült a férjével, és azzal a feltétellel költözött vissza Dukára, hogy a férfi abbahagyja az italozást.

S. Józsefnek kételyei voltak a 2002-ben megszületett gyermek apaságát illetően. Felesége kérte, szerezzenek be erről szakértői véleményt, erre azonban nem került sor.

Az asszony 2003. március 19-én nagyobbik, hétéves lányukkal Sárvárra ment vásárolni, férje felügyeletére bízva a csecsemőt. A férfi elment a közeli sörözőbe italozni és amikor hazatért, úgy döntött: megöli a kislányt. Megfent egy kést, majd két-három metszéssel elvágta a védekezésre képtelen csecsemő nyakát. A gyermek a helyszínen életét vesztette.

S. József ekkor öngyilkosságot színlelve többször megvágta magát. A rendőrséget a történtekről felesége értesítette, miután hazaérkezésüket követően nagyobbik lányuk megtalálta a húga holttestét. A gyilkos - akire a ház padlásán találtak rá - kihallgatásakor azt mondta, hogy három hónapja készült tettére.

A lánya volt

A Pécsi Ítélőtábla a szakértők véleményei és a DNS-vizsgálatok alapján bizonyítottnak látta, hogy az áldozat a gyilkos vér szerinti lánya volt. A büntető tanács az ügyben kiszabott 15 év fegyházbüntetés mellett a nagyobbik lányra vonatkozóan megszüntette Simon József szülői felügyeleti jogát.