Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Kilenc év után fogták el a csecsemőgyilkos anyát

2004.04.08. 12:37
Egy névtelen bejelentés alapján fogták el a rendőrök azt az asszonyt, aki a gyanú szerint még 1995-ben magára hagyta és kukába dobta újszülöttjét Monoron. A csecsemő életképesen született, a halál oka kihűlés volt.
A nyomozóknak még 1995. májusában jelentették be, hogy a Pest megyei város közelében, a 4-es főút mellett egy szemetes konténerben egy törölközőbe csavart, halott csecsemőt találtak. Az orvosi vélemény alapján a csecsemő életképesen született, s a halál oka kihűlés volt, ami a holttest megtalálása előtt körülbelül egy nappal végezhetett a csecsemővel. A rendőrség nyomozást indított az ügyben, ám miután az elkövetőt nem sikerült felkutatni, az eljárást megszüntették.

E hét szerdán azonban a rendőrök egy névtelen bejelentést kaptak, mely szerint a gyilkos anya egy jelenleg 40 éves monori asszony lehetett. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi nyomozói elfogták a nőt, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését. Mint mondta, terhességét családtagjai előtt is igyekezett eltitkolni, sőt orvoshoz sem járt, mivel jó előre eltervezte, hogy a gyereket el fogja tüntetni.

Mivel a szülés éjszakáján férje dolgozott, így zavartalanul tudta megszülni lakásuk fürdőszobájában a kisfiút, akit ezután törölközőbe csavart, berakta egy nylonzacskóba, majd kidobta a lakásától négy kilométerre lévő erdőben álló konténerbe. Az ügyben a további vizsgálatokat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folytatják.