Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Épelméjű a gyermekét halálra verő anya

2002.02.28. 11:13
Belehalt sérüléseibe az a csecsemő, aki gyanús körülmények között szerzett sérülésekkel került két héttel ezelőtt, szombaton kórházba. Az anyját korábban őrizetbe vették, majd szabadlábra helyezték. Az orvosszakértő szerint nem gyengeelméjű.
Belehalt sérüléseibe az a csecsemő, aki gyanús körülmények között szerzett sérülésekkel került két héttel ezelőtt, szombaton kórházba. Az öt hónapos kisbabát kómás állapotban vitték a Madarász utcai kórházba, ahol kiderült, hogy súlyos agykárosodást szenvedett.

A csecsemőt nagymamája találta meg eszméletlenül szülei lakásában, ahonnan bevitte a kórházba. A kórház tájékoztatása szerint agyi károsodást állapítottak meg a gyermeknél, akinek nyakán, arcán és állán bőrvérzések nyoma is látszott. Az MTI tájékoztatása szerint a kórház azt is tudatta: decemberben a gyermeket családorvosa egyszer már beutalta, mert számára nem megmagyarázható foltokat észlelt a gyermeken.

Az eset miatt kirendelt igazságügyi orvos szakértő később egyértelműen megállapította, hogy a gyermeket bántalmazták. A kómát a kisgyerek fojtogatása okozta, amit a csecsemő testén lévő foltok, véraláfutások is bizonyítottak.

A gyermek bántalmazásával édesanyját gyanúsítja a rendőrség. A nőt először először őrizetbe vették, ám nem helyezték előzetes letartóztatásba. Az azonban az elmeorvosi vizsgálat során kiderült, hogy az anya nem elmebeteg, emiatt büntethető.

Január végén a családorvosnak egyszer már feltűnt, hogy a gyermek egyik karját nem mozgatja. A röntgenvizsgálat akkor a jobb felkar már gyógyulóban lévő törését mutatta ki.