Ágnes
-5 °C
2 °C

Épelméjű a gyermekét halálra verő anya

2002.02.28. 11:13
Belehalt sérüléseibe az a csecsemő, aki gyanús körülmények között szerzett sérülésekkel került két héttel ezelőtt, szombaton kórházba. Az anyját korábban őrizetbe vették, majd szabadlábra helyezték. Az orvosszakértő szerint nem gyengeelméjű.
Belehalt sérüléseibe az a csecsemő, aki gyanús körülmények között szerzett sérülésekkel került két héttel ezelőtt, szombaton kórházba. Az öt hónapos kisbabát kómás állapotban vitték a Madarász utcai kórházba, ahol kiderült, hogy súlyos agykárosodást szenvedett.

A csecsemőt nagymamája találta meg eszméletlenül szülei lakásában, ahonnan bevitte a kórházba. A kórház tájékoztatása szerint agyi károsodást állapítottak meg a gyermeknél, akinek nyakán, arcán és állán bőrvérzések nyoma is látszott. Az MTI tájékoztatása szerint a kórház azt is tudatta: decemberben a gyermeket családorvosa egyszer már beutalta, mert számára nem megmagyarázható foltokat észlelt a gyermeken.

Az eset miatt kirendelt igazságügyi orvos szakértő később egyértelműen megállapította, hogy a gyermeket bántalmazták. A kómát a kisgyerek fojtogatása okozta, amit a csecsemő testén lévő foltok, véraláfutások is bizonyítottak.

A gyermek bántalmazásával édesanyját gyanúsítja a rendőrség. A nőt először először őrizetbe vették, ám nem helyezték előzetes letartóztatásba. Az azonban az elmeorvosi vizsgálat során kiderült, hogy az anya nem elmebeteg, emiatt büntethető.

Január végén a családorvosnak egyszer már feltűnt, hogy a gyermek egyik karját nem mozgatja. A röntgenvizsgálat akkor a jobb felkar már gyógyulóban lévő törését mutatta ki.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!