Jolán
2 °C
4 °C

Kilenc újszülöttjét ölte meg egy német nő

2005.08.01. 17:32
Kilenc újszülött holttestét találták meg a német rendőrök egy vasárnapi házkutatás során annak az asszonynak a kertjében, akit a csecsemőgyilkosságok elkövetésével gyanúsítanak .A rendőrség letartóztatta a nő élettársát is, aki feltehetően a megölt csecsemők apja.

Kilenc újszülött gyermekének megölésével gyanúsítanak a hatóságok egy német nőt - közölték az Odera menti Frankfurtban hétfőn. A csecsemők holttestét vasárnap találták meg a Brandenburg tartományban lévő Brieskow-Finkenheerdben, egy kertben elásva.

A hatóságok feltételezései szerint a gyermekek 1988 és 2004 között születtek. A 39 éves nő ellen várhatóan legalább kilenc rendbeli emberölés miatt emelnek vádat - jelentette be az Odera menti Frankfurt államügyészi hivatalának szóvivője.

Az államügyészi hivatal egy tanú bejelentése alapján figyelt fel az esetre. A férfi a kert rendbetétele során, a földben elásva talált rá az emberi csontokra. A rendőrség közlése szerint a holttestek virágládákban és virágcserepekben voltak elrejtve. A rendőrség folytatja a kutatást, esetleges további áldozatok holtteste után.

Június elején az osztrák hatóságok számoltak be hasonló esetről, akkor négy halott újszülöttet találtak Grazban. Az eset kapcsán a nő élettársát, a megölt gyermekek apját is előzetes letartóztatásba helyezték.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?