Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Kilenc újszülöttjét ölte meg egy német nő

2005.08.01. 17:32
Kilenc újszülött holttestét találták meg a német rendőrök egy vasárnapi házkutatás során annak az asszonynak a kertjében, akit a csecsemőgyilkosságok elkövetésével gyanúsítanak .A rendőrség letartóztatta a nő élettársát is, aki feltehetően a megölt csecsemők apja.

Kilenc újszülött gyermekének megölésével gyanúsítanak a hatóságok egy német nőt - közölték az Odera menti Frankfurtban hétfőn. A csecsemők holttestét vasárnap találták meg a Brandenburg tartományban lévő Brieskow-Finkenheerdben, egy kertben elásva.

A hatóságok feltételezései szerint a gyermekek 1988 és 2004 között születtek. A 39 éves nő ellen várhatóan legalább kilenc rendbeli emberölés miatt emelnek vádat - jelentette be az Odera menti Frankfurt államügyészi hivatalának szóvivője.

Az államügyészi hivatal egy tanú bejelentése alapján figyelt fel az esetre. A férfi a kert rendbetétele során, a földben elásva talált rá az emberi csontokra. A rendőrség közlése szerint a holttestek virágládákban és virágcserepekben voltak elrejtve. A rendőrség folytatja a kutatást, esetleges további áldozatok holtteste után.

Június elején az osztrák hatóságok számoltak be hasonló esetről, akkor négy halott újszülöttet találtak Grazban. Az eset kapcsán a nő élettársát, a megölt gyermekek apját is előzetes letartóztatásba helyezték.