Judit
3 °C
7 °C

Kisfiúk öltek meg egy idős asszonyt

2004.09.01. 06:28
Ollókkal halálra szurkált egy idős asszonyt hat kiskorú a csehországi Olesnicében. A gyerekek egy akciófilm jeleneteit akarták eljátszani.
Egy tizenkét éves fiú támadta meg és szúrta le azt az idős asszonyt, akinek holttestét a csehországi Olesnice községben találták meg.

A rendőrségi vizsgálat kiderítette, hogy a fiúnak tettestársai is voltak, sőt, a gyilkosság kitervezésében és a véghezvitelben egyikük édesapjától is segítséget kaptak - értesült a HavariaPress.

A hat fiú - akik 11 és 15 év közöttiek - megkérték egyikük édesapját, hogy autóval vigye el őket az idős asszony házához. A fiúk bementek a magányos lakóhoz - addig a harmincnégy éves édesapa az utca végében parkolt. A hat kamasz ollókkal megtámadta a házban a nőt, számtalan sebet ejtettek a nyakán, a mellén és a hátán.

Néhány száz koronával távoztak a házból. Az idős asszonyt a szomszédok találták meg vérbe fagyva. A kórházba szállítást még túlélte, de néhány nap múlva belehalt a sebekbe.

Intézetbe kerültek

A hat kiskorú elkövetőt a rendőrség előállította. A kihallgatáson azt vallották, hogy kedvenc filmjeik akcióhőseit igyekeztek utánozni, amikor a nyugdíjas asszonyt agyonszurkálták.

Mivel az elkövetők még nincsenek tizenöt évesek, nem vonhatók a bíróságon felelősségre. Egyelőre intézetben helyezték el őket a cseh hatóságok.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?