Móric
14 °C
15 °C

Kisfiúk öltek meg egy idős asszonyt

2004.09.01. 06:28
Ollókkal halálra szurkált egy idős asszonyt hat kiskorú a csehországi Olesnicében. A gyerekek egy akciófilm jeleneteit akarták eljátszani.
Egy tizenkét éves fiú támadta meg és szúrta le azt az idős asszonyt, akinek holttestét a csehországi Olesnice községben találták meg.

A rendőrségi vizsgálat kiderítette, hogy a fiúnak tettestársai is voltak, sőt, a gyilkosság kitervezésében és a véghezvitelben egyikük édesapjától is segítséget kaptak - értesült a HavariaPress.

A hat fiú - akik 11 és 15 év közöttiek - megkérték egyikük édesapját, hogy autóval vigye el őket az idős asszony házához. A fiúk bementek a magányos lakóhoz - addig a harmincnégy éves édesapa az utca végében parkolt. A hat kamasz ollókkal megtámadta a házban a nőt, számtalan sebet ejtettek a nyakán, a mellén és a hátán.

Néhány száz koronával távoztak a házból. Az idős asszonyt a szomszédok találták meg vérbe fagyva. A kórházba szállítást még túlélte, de néhány nap múlva belehalt a sebekbe.

Intézetbe kerültek

A hat kiskorú elkövetőt a rendőrség előállította. A kihallgatáson azt vallották, hogy kedvenc filmjeik akcióhőseit igyekeztek utánozni, amikor a nyugdíjas asszonyt agyonszurkálták.

Mivel az elkövetők még nincsenek tizenöt évesek, nem vonhatók a bíróságon felelősségre. Egyelőre intézetben helyezték el őket a cseh hatóságok.