Krisztina
19 °C
25 °C

Kokaint csempészett a körzeti megbízott

2008.07.07. 16:33
Plüssfigurákban akart becsempészni Magyarországra fél kiló nagy tisztaságú kokaint egy szentendrei rendőr. Parabellum is volt nála.

Több mint fél kilogrammnyi nagy tisztaságú kokaint akart Magyarországra csempészni az a rendőr akit még vasárnap délután fogtak el a hegyeshalmi határátkelőnél.

A szentendrei körzeti megbízottnál egy engedély nélkül tartott Parabellumot is találtak. A 34 éves rendőr saját autójával akarta Magyarországra csempészni a kábítószert és a fegyvert. Járművét egy úgynevezett mélységi ellenőrzés során vizsgálták át a Vám - és Pénzügyőrség emberei.

Apró kis plüssfigurákba volt elrejtve a több mint 500 gramm feltehetően nagy tisztaságú kokain, tájékoztatott Takács Péter Győr-Moson-Sopron megye helyettes főügyésze. A rendőrnél két pisztolyt is találtak, közülük az egyikre - egy Parabellumra - nem volt engedélye.

A csempész rendőrt reggel óta Győrben hallgatják ki, de eddig semmit sem mondott arról, honnan származik a kábítószer és, hogy kinek szánta.

A férfit még ma előzetes letartóztatásba helyezik, ügyében pedig a mosonmagyaróvári rendőrkapitányság folytatja le a vizsgálatot - tette hozzá a helyettes főügyész. A körzeti megbízott szolgálati viszonyát azonnal megszüntették.