Leó, Szaniszló
5 °C
17 °C

Elütötte a vámnyomozót a cigarettacsempész

2008.10.05. 13:07
A többszörösen büntetett és körözött férfit végül elfogták, a kocsijában 11 millió forintnyi csempészett cigarettával. A nyomozó sérülései nem súlyosak.

A Vám- és Pénzügyőrség közúti ellenőrzése elől próbált elmenekülni egy cigarettacsempész, amikor autójával elsodort egy vámnyomozót, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett - tájékoztatta Sipos Jenő, a VPOP szóvivője az MTI-t vasárnap.

A vámnyomozók két személygépkocsit állítottak meg ellenőrzésre vasárnap hajnalban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Nagykálló és Oros között. Az egyik autó vezetője - miközben próbált az intézkedés elől elmenekülni - rácsukta az egyik vámnyomozó kezére az autó ajtaját, majd gázt adott. Az autó magával rántotta a nyomozót, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett - mondta el a szóvivő.

Néhány száz méterrel odébb sikerült megállítani a menekülő autóst, akinek gépkocsijában 20 ezer doboz, több mint 11 millió forint értékű cigarettát találtak elrejtve. A vizsgálat során kiderült, hogy a sofőr többszörösen büntetett előéletű, és körözött személy.

A szóvivő közölte, hogy a férfit előállították, ellene jövedéki orgazdaság miatt indul eljárás, továbbá közúti veszélyeztetés bűntette miatt is felelnie kell.