Ártándtól Debrecenig üldözték a német csempészt

2006.06.19. 15:52
Több mint 11 millió forint értékű csempészett cigaretta volt annak a német férfinak a lakóautójában, aki hétfőn hajnalban, az ártándi határátkelőnél hajtott el a vámosok elől, s akit csak második szökési kísérlete után, Debrecenben sikerült végleg megállítani.

A német férfi hétfőn hajnalban a lakóautójával érkezett az ártándi vámhivatalhoz. Vámköteles árut nem jelentett be, ettől függetlenül a pénzügyőrök át akarták vizsgálni a lakóautót. A férfi úgy tett, mintha a vizsgálóhelyiséghez menne, majd gázt adott és elhajtott - mondta el Sipos Jenő alezredes.

A férfit a pénzügyőrök üldözőbe vették, Debrecen határában megállították, és kiszállították a kocsiból. A férfi engedélyt kért, hogy a lakótérben utazó kutyájának vizet adjon, majd beugrott a kocsiba és elhajtott a pótkulccsal, A vámosok alig tudtak elugrani a kocsi elől. A németet végül Debrecen belterületén, a rendőrségi járőrökkel együtt sikerült csak véglegesen megállítani.

A lakóautó speciálisan kialakított rejtekhelyein 20 ezer doboz, több mint 11 millió forint értékű cigaretta volt elrejtve. A cigarettát és a kocsit a vámosok lefoglalták, a férfi ellen pedig, akit várhatóan őrizetbe is vesznek, csempészet miatt indult eljárás.

A jövedéki bírság összege várhatóan meghaladja majd a 20 millió forintot - mondta Sipos Jenő alezredes.

  • Hírek
  • Támogatások