Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Lefoglaltak egy ukrán mozdonyt a vámosok

2008.09.03. 17:28
A magyar vámhatóság lefoglalt egy ukrán mozdonyt csempészet miatt Záhonyban - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Parancsnokságának sajtószóvivője.

Az ukrán tehervonat kedden éjjel lépett be Magyarországra a záhonyi határállomáson, s a szerelvényt figyelő vámosok észrevették, hogy a mozdonyból több nagy, fekete fóliás csomagot dobnak ki - mondta Kupecz József százados. A sínek mellett szétszóródott csomagokban összesen 15 ezer doboz ukrán eredetű cigaretta volt.

A tehervonaton a két mozdonyvezetőn kívül nem tartózkodott senki, ezért ellenük indult csempészet bűncselekmény elkövetése miatt eljárás. A záhonyi vámhivatal munkatársai lefoglalták a több mint hétmillió forint értékű dohányárut és a mozdonyt is.

Kupecz József tájékoztatása szerint a mozdonyt akkor szolgáltatják vissza az ukrán vasúttársaságnak, ha lesz, aki kifizeti az ügyben várhatóan kiszabásra kerülő több millió forintos bírságot a magyar vámhatóságnak.

A záhonyi határállomáson - említette meg a szóvivő - gyakori, hogy az Ukrajnából érkező vonatokról táskákban, csomagokban kidobják a csempészett cigarettát, mielőtt a szerelvény a magyar állomásra ér, s az előre megbeszéltek szerint a magyar csempészpartnerek szedik össze a sínek mentén az illegálisan behozott árut. Ezért a vámosok már figyelik a beérkező szerelvényeket a határállomás térségében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!