Valér
2 °C
8 °C

Kilométereken át hurcolta áldozatát a cserbenhagyó

2004.11.16. 09:15
Vádat emelt az ügyészség azzal az autóssal szemben, aki elgázolt két gyalogost, majd egyiküket kilométereken át magával hurcolta Marcaliban. A 28 éves ámokfutó menet közben többször jobbra-balra kormányozta autóját, nagyokat fékezett.
A 28 éves helybéli vádlott tavaly áprilisban a zebrán gázolt el két gyalogost a somogyi városban. A gyalogosok közül egy nő az úttestre esett, egy férfi pedig felvágódott a motorháztatőre, ahol megkapaszkodott az ablaktörlőben. A nagy sebességgel száguldozó autós azonban nem állt meg, hanem mintegy két kilométeren át magával vonszolta a sértettet.

Az ámokfutó menet közben szabadulni is próbált áldozatától, ezért többször jobbra-balra kormányozta autóját, és időnként nagyokat fékezett. Egyik manővere végül "sikerrel" járt, és az elütött férfi az árokba esett. A zuhanás következtében szárkapocscsont-törést szenvedett, míg a másik elütött gyalogosnak a sípcsontja tör el.

A Somogy Megyei Főügyészség ezért az ámokfutó ellen maradandó fogyatékosságot okozó közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat. Az ügy tárgyalása kedden kezdődik a megyei bíróságon.