Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Ikertestvére helyett szabadult a börtönből

2005.03.26. 13:45
Trükközni próbált egy a börtönben együtt ülő brazil ikerpár: Henrique helyett testvére, Sergio jelentkezett szabadulásra, és az őrök nem vették észre a cserét. Az ikrek nem jártak jól a cserével, a kiszabadult férfit megtalálták a rendőrök és visszavitték a börtönbe, testvére pedig továbbra is hűvösön marad.

Börtönben maradt testvére helyett egy drogcsempészet miatt ülő brazil férfi, jelenti az Ananova az Estado de Sao Paulo lapra hivatkozva. Az ikerpár hasonló bűncselekmények miatt töltötte eltérő idejű szabadságvesztését az aracatubai börtönben, mindkettőjüket különféle drogcsempészettel kapcsolatos ügyek miatt ítélték el.

Valamilyen adminisztratív tévedés miatt azonban ugyanannak a börtönnek ugyanabba a cellájába kerültek az egymásra megtévesztésig hasonlító férfiak. A Lavinia büntetésvégrehajtási intézetben ülő Paulo Henrique de Oliveira a napokban töltötte volna le a rászabott büntetést, de helyette testvére, Paulo Sergio de Oliveira jelentkezett szabadulásra, és a cserét észre nem vevő börtönőrök végül őt engedték szabadon.

A csalás azután derült ki, hogy néhány elítélt szólt a cseréről az őröknek, akik a bennmaradó testvért azonnal kihallgatták és leellenőrizték személyazonosságát. Az ikrek nem jártak jól a cserével, a kiszabadult testvért megtalálták a rendőrök és visszavitték a börtönbe, az elvileg szabaduló Paulo Henrique-t pedig átszállították egy másik cellába és vizsgálati fogságban marad az ügy tárgyalásáig.