Idegen halottat postáztak a hozzátartozóknak

2003.03.17. 14:55
A dél-lengyelországi Klodzkóban a gyászoló család néhány órával a temetés előtt fedezte fel, hogy idegen halott fekszik a koporsóban.
Március elsején egy lengyel Volkswagen kisbusz az észak-olaszországi Campagnalupiában, Velencétől délre a sűrű ködben frontálisan ütközött egy olasz kamionnal. A karambolnak hat lengyel halottja volt. Egy női utas túlélte az ütközést, ő egy helyi kórház intenzív osztályára került. Azóta is ott fekszik, több műtéten esett át.

Már a temetésre készült a túlélő családja

Az olasz hatóságok az azonosítás és az egyéb, ilyen esetekben szokásos eljárások elvégzése után a halottakat koporsóban visszaküldték Lengyelországba. Ám Regina S. teteme Krystyna M. családjához érkezett.

A félreértés tisztázódása után a helyi ügyészség intézkedésére a holttest a tényleges hozzátartozókhoz került. Az ő döbbenetük még nagyobb volt, hiszen őket a milánói lengyel konzul úgy tájékoztatta, hogy Regina él, és egy olaszországi kórházban ápolják. Végül tisztázódott, hogy a kórházban valójában a súlyosan sérült Krystyna M. fekszik, akinek családja már mindent előkészített a temetésre.

Perelnek

Egyelőre nincs magyarázat a hátborzongató személycserére. Mindkét család bejelentette, hogy kártérítést fog követelni az olasz hatóságoktól, mert az eset a szó szoros értelmében kétszeresen is sokkolta őket.

  • Tippek
  • Lakáshitel