Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Gyerekpornót találtak a főcserkész gépén

2005.03.29. 23:36
Az amerikai cserkészek (BSA) februárban visszavonult programigazgatóját hivatalosan vád alá helyezték egy internetes gyermekpornó üggyel kapcsolatban.
Douglas S. Smith Jr. várhatóan bűnösnek vallja magát, közölte a CNN az illetékes ügyész szóvivőjére, Kathy Colvinra hivatkozva.

A főcserkészt egyrendbeli gyermekpornó letöltéssel és terjesztéssel vádolják. A nyomozás szövetségi szinten, a német hatóságokkal együttműködve zajlott.

A texasi Fort Worth ügyészi hivatala azt követően emelt vádat Smith ellen, hogy a főcserkész számítógépén a nyomozók gyerekekről készült, szexuális tartalmú képeket találtak. A vádlott szerdán jelenik meg a szövetségi bíró előtt, jelentette ki Kathy Colvin.

Douglas S. Smith Jr. februárban ment nyugdíjba a dallasi székhelyű ifjúsági szervezetnél töltött 39 év után. A cserkészeknél hivatalból kezdeményezték Smith menesztését, miután ismertté vált, hogy nyomozás folyik ellene.

A főcserkész ezután önként lemondott programigazgatói posztjáról, jelentette ki Greg Shields, a BSA szóvivője. Szavai szerint Smith adminisztratív posztot töltött be, és nem volt közvetlen kapcsolatban a gyerekekkel.

Greg Shields szerint a cserkészeket sokkolta és porba sújtotta Smith letartóztatása, de együttműködtzek az ügybel eljáró nyomozókkal. Így például átadták az igazgató munkahelyi számítógépét.