Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem száguldott atombombával busz a parlament felé

2005.07.27. 10:06
Egy tizennégy éves tököli kislányt és egy tizenhat éves fiút gyanúsítanak azzal, hogy kedden telefonon azzal fenyegetőztek, hogy egy busszal a parlament felé tartanak, amin atombomba van. A rendőrség 200 ezer forintos kártérítést szeretne.

A rendőrség gyanúja szerint egy tizennégy éves tököli kislány - tizenhat éves társa biztatására - fenyegetőzött kedden azzal, hogy bomba robban a parlamentben.

Mint kedden megírtuk, 12 óra 48 perckor egy gyermekhang közölte a BKV diszpécserszolgálatával, hogy "egy busszal a parlament felé tart, amin atombomba van". A rendőrség ugyan feltételezte, hogy megalapozatlan, rosszindulatú fenyegetésről volt szó, de tekintettel a bejelentés tartalmára, az ilyenkor szükséges intézkedéseket megtette.

A parlament átvizsgálását követően bizonyossá vált, hogy a fenyegetés megalapozatlan volt - idézte fel a kedden történteket a Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályának helyettes vezetője, Csontos Stefánia alezredes.

A két fiatalt a BRFK nyomozói tököli lakcímeiken még kedden éjszaka elfogták, és ellenük közveszéllyel fenyegetés vétség megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást. A gyerekek szabadlábon védekezhetnek.

A rendőrség személyi és technikai erőinek indokolatlan igénybevétele miatt felmerülő költségeket a BRFK áthárítja az elkövetőkre.

Kormos Endre alezredes, a BRFK sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére szerdán délután elmondta, összesen 200 ezer forintot hárítanak át az elkövetőkre.