Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Egy tízéves fiúnak is benyújtja számlát a rendőrség

2005.07.28. 10:40
Ki kellett üríteni a Nyugati pályaudvart egy tízéves vácdukai gyermek vicce miatt július elején. A bombával fenyegetőző fiút szerdán bekísérték egy kapitányságra, sokat kell majd fizetnie a rendőségnek.

Egy tízéves gyereknek is fizetnie kell, miután két hete azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a Nyugati pályaudvart. A fiúnak, akárcsak a Parlament levegőbe repítésével fenyegető bakfisnak, meg kell térítenie a rendőrség költségeit, 300 ezer forintot, tudtuk meg a BRFK sajtóügyeletesétől.

Egy gyermekhang július 10-én 18 óra 45 perckor közölte a rendőrséggel, hogy a fővárosban, a Nyugati pályaudvaron bomba fog robbanni. A rendőrség kiürítette a Nyugati pályaudvart, majd a Rendészeti Biztonsági Szolgálat Tűzszerész Szolgálatának munkatársai átvizsgálták a területet, de robbanóanyagot, robbanószert vagy egyéb gyanús csomagot nem találtak. A tízéves gyereket szerdán kísérték be a rendőrsége, azóta szabadlábon van.

Kétszázezer forintot fizet a rendőrségnek az a 14 éves kamaszlány és 16 éves fiú, akik miatt az Országházban kellett elrendelni bombariadót. Ők július 26-án fenyegetőztek tréfából azzal, hogy egy atombombával megrakott busszal száguldanak a parlament épülete felé.