Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Feketén vághattak le százezer csirkét

2006.02.07. 09:09
Lopásnak álcázták, de helyben, a telepvezető utasítására vághatták le az ötkamionnyi csirkét. A gyanú szerint ráadásul régóta ilyen gyakorlattal dolgozik a kadarkúti telep. A környékbeliek a faluba jártak csirkéét, mert ott „olcsón lehet kapni”. Az állatokat nagyüzemi módszerekkel dolgozták fel, de egy istállóban.
Feltehetőleg mégis helyben, engedély nélkül vágták le azt a százezer csirkét, melynek eltűnése miatt a közelmúltban indult vizsgálat Kadarkúton.

A somogyi településen január végén derült fény arra, hogy nyomtalanul eltűnt százezer darab csirke. Az akkor indított főállatorvosi vizsgálat nem jutott eredményre: csak feltételezni lehetett, hogy az állatokat illegálisan eladták, de nem találták nyomát annak, hogy ki és hol dolgozhatta fel az öt teljes kamionnyi húst. A telepvezető nem adott magyarázatot az állatok eltűnésére, de tagadta, hogy feketén adta volna el a csirkéket.

A Havaria Press értesülései szerint azonban a napokban kiderült, hogy a korábbi feltevésekkel ellentétben mégis a kérdéses telepen vágták le a baromfikat.

Az olcsó csirkék faluja

A feketevágást az eddigi adatok szerint a telep dolgozói éjszakai műszakban végezték, s ez az illegális tevékenység már két éve folyhatott a telepen. Mint kiderült, jó ideje nyílt titok volt a somogyi faluban, hogy a telepen olcsón lehet csirkét kapni.

Egy neve elhallgatását kérő helybéli szerint az egyik istállóban folyt az állatok levágása, majd a munkások a vért szemetesedényekbe rejtették, a belet és a tollakat pedig a közelben elásták el. A telepen egyébként már kértek vágóhídi engedélyt, de azt eddig még nem kapták meg. A megyei főállatorvos feljelentést tett az ügyben az illetékes rendőrkapitányságon.