Géza
-12 °C
-4 °C

Csisztu pert fontolgat a pornóvideó árusítói ellen

2001.05.16. 21:47
Csisztu Zsuzsa azt fontolgatja, hogy bepereli azokat az internetes oldalakat, amelyek az ő nevével fémjelzett szexvideót árulják. A 28 perces pornófilmet több helyen meg lehet venni, a CD 1000, míg a videofilm 1500 forintba kerül. A tévériporternő már beszélt jogászokkal, ám még nem döntötte el, hogy jogi útra tereli-e az ügyet. Bárándy György ügyvéd szerint minimum 2-3 millió forintot kaphatna Csisztu kártérítésként, ugyanis személyiségi jogait sértették meg.
Napok óta kering az interneten egy olyan pornófilm, amelyen egyesek szerint Csisztu Zsuzsa, a tv2 riportere szerepel. A 28 perces homevideón a tévériporterre kísértetiesen hasonlító hölgy és egy fiatalember szeretkezik. A film elején a férfi azt veszi videóra, amint a nő vonaglik az ágyon, majd ahogy levetkőzik. Ezután rögzíti a kamerát és hosszasan szeretkezik a hölggyel. A felvételen elhangzik Solti Attila sportlövő neve is.

Csisztu a botrány kipattanása után többször azt nyilatkozta: ugyan nem látta a felvételt, nem is kíváncsi rá, de biztos abban, hogy nem ő van rajta. Azonban több internetes oldalon Csisztu Zsuzsa homevideója címen pénzért árulják ezt a pornófilmet. A CD 1000, míg a videó 1500 forintért rendelhető meg egy amerikai e-mail címen keresztül. A riporter most azon gondolkodik, hogy jogi útra tereli az ügyet, s beszélt is már néhány jogásszal.

Rendkívül gusztustalan az ügy - mondta az Indexnek Csisztu. - Annak kellene szégyellnie magát, aki ebből pénzt akar csinálni. Ezért mindenkinek üzenem: lehet, hogy bírósághoz fordulok.

Bárándy György szerint Csisztut személyiségi jogaiban megsértették, ezért polgári pert indíthatna. Az ügyvéd úgy véli, hogy minimum 2-3 millió forint kártérítést kérhetne a film árusítóitól, illetve azoktól az internetes oldalaktól, amelyek ezt reklámozzák. Ezenkívül a bíróság kötelezheti az oldalt, illetve szolgáltatóját arra, hogy tiltsa le a reklámot, illetve a weblapon tegyék közzé a testület ítéletét. Az ügyvéd szerint rágalmazás miatt akár büntetőpert is kezdeményezhetne a riporter, ám ebben az esetben elég szűkmarkú szokott lenni a bíróság, s maximum csak 100 ezer forintra számíthatna.