Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Kivégzésükre várnak a 'vérengző' csivavák

2003.07.18. 11:23
Állatvédő szervezetek tiltakoznak, mert egy Los Angeles-i állatmenhelyen 174 csivavát akarnak elpusztítani. Az egyik szervezet szerint ugyanis az apró kutyák túl vadak ahhoz, hogy örökbe lehessen fogadni őket.
Pillanatnyilag százhetvennégy csivava vár arra egy Los Angeles-i állatmenhelyen, hogy elaltassák őket. Az állatokat novemberben kobozták el a 72 éves Emma Harte otthonában, akit később állatokkal való kegyetlen bánásmód miatt állítottak bíróság elé. Egyesek szerint az állatokat el kell altatni, mert túl veszélyes lenne új gazdákhoz helyezni őket.

Bizonytalan sors

Összehangolt támadás
Szakértők állítják, hogy ezek a csivavák a belterjes tenyésztés miatt, falkába verődve inkább hasonlítottak miniatűr farkasokra, mint aranyos ölebekre. Kaye Michelson, az illetékes hatóság szóvivője szerint ezeknek a kutyáknak komoly viselkedésproblémáik vannak. Például a falkavezérek több mint egy tucat másik kutyát öltek meg röviddel az új helyre érkezésük után. A kutyák sorsáról a közeljövőben döntenek, jelentette a Reuters.

Vita

A csivavák megmentéséért küzdő csoportok is megosztottak abban, hogy mi legyen az állatokkal. Az egyik texasi szervezet szóvivője, Lynnie Bunten szerint az ebek valóban nem valók egy átlagos család otthonába, már csak azért sem, mert falkában minden állat veszélyesebb. Ám Kimi Pack aktivista szerint az összes állat megmenthető, csak létre kell hozni számukra egy külön épületet a burbanki telephelyén. Pack hozzátette, hogy megveti Buntenékat, "akik olyanok mint Hitler". "Csak a tökéletes kutyákkal kívánnak foglalkozni."

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft