Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ezerfokos hőség az égő Csalagútban

2008.09.12. 06:57
Péntek reggelre sem sikerült elfojtani a lángokat az Angliát Franciaországgal összekötő Csalagútban, ahol még csütörtökön robbanás történt, majd tűz ütött ki a két bejárat között közlekedő egyik teherszállító vonaton. A mentőalakulatoknak 32 embert kellett a szervízalagútba menekíteniük, és közülük hatan sérültek meg, többségük füstmérgezést szenvedett.

A lángok elfojtásában résztvevő tűzoltók szerint a tűz nem terjedt tovább az alagútban, de eloltani nem sikerült még, mivel az 1000 Celsius fokos hőségben nehezen jutnak a tűzfészek közelébe.

Evakuáltak érkeznek mentőbuszon a francia oldalra

A Csalagút illetékesei közölték: az Angliát Franciaországgal összekötő alagút pénteken még biztosan lezárva marad. Londonban, Párizsban és Brüsszelben többezren nem jutottak el úticéljukhoz.

A lángok a brit oldalról Franciaország felé tartó egyik úgynevezett shuttle-járaton csaptak föl. Valószínűleg a vonaton szállított egyik teherautó gyulladhatott ki, de az okot még nem tudták megállapítani.

Káosz az Eurostar párizsi végállomásán

Az 50 és fél kilométer hosszú Csalagutat 1994 májusában nyitották meg: a mostani már a harmadik nagyobb tűz az átjáróban.