Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Ezerfokos hőség az égő Csalagútban

2008.09.12. 06:57
Péntek reggelre sem sikerült elfojtani a lángokat az Angliát Franciaországgal összekötő Csalagútban, ahol még csütörtökön robbanás történt, majd tűz ütött ki a két bejárat között közlekedő egyik teherszállító vonaton. A mentőalakulatoknak 32 embert kellett a szervízalagútba menekíteniük, és közülük hatan sérültek meg, többségük füstmérgezést szenvedett.

A lángok elfojtásában résztvevő tűzoltók szerint a tűz nem terjedt tovább az alagútban, de eloltani nem sikerült még, mivel az 1000 Celsius fokos hőségben nehezen jutnak a tűzfészek közelébe.

Evakuáltak érkeznek mentőbuszon a francia oldalra

A Csalagút illetékesei közölték: az Angliát Franciaországgal összekötő alagút pénteken még biztosan lezárva marad. Londonban, Párizsban és Brüsszelben többezren nem jutottak el úticéljukhoz.

A lángok a brit oldalról Franciaország felé tartó egyik úgynevezett shuttle-járaton csaptak föl. Valószínűleg a vonaton szállított egyik teherautó gyulladhatott ki, de az okot még nem tudták megállapítani.

Káosz az Eurostar párizsi végállomásán

Az 50 és fél kilométer hosszú Csalagutat 1994 májusában nyitották meg: a mostani már a harmadik nagyobb tűz az átjáróban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!