Ervin
14 °C
21 °C

Hatalmas csőtörés az I. kerületben

2004.02.10. 19:56
Mintegy öt emelet magasra lövellt fel a vízoszlop, amikor eltörött egy víznyomócső Budán délután fél négy körül. Az 500 milliméteres magas nyomású víz-főnyomócső eddig tisztlázatlan okokból törött el az I. kerületi Pauler utca 18. számú ház előtt.
A csőtörés miatt a víz mintegy 10 méteres sugárban lövellt az égnek. A tűzoltók és a vízművek szakemberei nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, és megkezdték a károk elhárítását, illetve a terület áramtalanítását - adta hírül a Havaria Press. A helyszín környékéről a parkoló autókat a tűzoltók elszállítják.

Az Indexnek egy lakó elmondta, a víz már beszakította a kerékpárútnak kijelölt aszfalt szakaszt és a járdát is. A víz az Attila utca és az Alagút irányába hömpölyög.

Fotók: Józsa Bernadette

A vízsugár mintegy 10 méteres sugárban lövellt az égnek, és több hatalmas kőtömböt is magával ragadott. A felrepülő kődarabok három parkoló autónak is betörték a szélvédőjét, személyi sérülésekről azonban egyelőre nem érkezett jelentés.

Háromnegyed ötkor még mindig nem sikerült elzárni az eltörött víznyomócsövet. A víz is egy-két méteres magasságú sugárban lövellt ki az asztaltból.

Az Index információi szerint a víznyomócsövet körülbelül hat órakor zárták el. "A környék lakói a helyreállítás idején sem maradnak víz nélkül" - közölte az MTI-vel Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. szóvivője. "Hozzátette, hogy a feltárás nyomán kiderült, két cső törött el, ezért a vízelzárás sokakat érint."

A vállalat lajtos kocsikkal folyamatosan és az igényeknek megfelelő mennyiségben szállítja a vizet a környékre. A szóvivő elmondta, hogy a helyreállítási munkálatokat követően, "amint visszakapják a területet", hozzálátnak a helyszín és a környező utcák takarításához. A munka a tervek szerint szerdán be is fejeződik.