Retinapetting

2003.02.15. 13:33
Ezerhatszáz szerelmes párral sikerült megdönteni az egy-helyen-legtöbb-csókolózó-pár Guinness-rekordját péntek este a Nyugati Városközpontban. Volt szikorarobi, szívalakú jégkrém, piros lufi és minden, ami még nyálkásabbá tehet egy ilyen eseményt.
Az amúgy is megkérdőjelezhető Valentin-nap időpontja az Egyenlítőhöz valamivel közelebb lehet csak melegséget árasztó ünnep, akkor is maximum a hőmérséklet miatt. A szívalakú feliratos lufik, plüssállatkák és párnák mára megszokott látvánnyá váltak az üzletekben február elején, és úgy tűnik, egyre többen veszik a lapot.

A szívalakú jégkrém-logó, a szerelmesek ünnepe és a csókrekord árukapcsolása pedig kézenfekvő volt az eseményt szervező ügynökségnek. Furcsa ötlet a jégkrém-márkát mínusz negyven fokban bevezetni, nagyjából a jégkrém lehetett az utolsó ötlete a hidegben egy órát várakozó pároknak. Akik sokan voltak, de fél hatkor még bőven nem elegen ahhoz, hogy az egy-helyen-legtöbb-csókolózó-pár Guinness rekordját megdöntsék. Ehhez ugyanis 1600 (hetero, mert a melegeket állítólag a Nyugati Városközpont szerződésben zárta ki) párra volt szükség.

Szabályok

Tekintse meg galériánkat!
Klikk a képre
Regisztráció, személyi igazolvány szám, pecsét, karszalag - az adminisztráció elengedhetetlen része a rekorddöntési kísérletnek, de cserébe csókjukat azonnal rögzítő fotósok várták a párokat, hogy a szerencsés esetben 3200 potenciális junkmail címzettnek később elküldjék életük legfagyosabb estéjén váltott forró csókjukat. "Mi a nyeremény miatt jöttünk, ami egy velencei utazás." Mondja a regisztrációs pultnál fél hat körül egy fiatal pár. "Mi 14 hónapja járunk, és mindig megajándékozzuk egymást Valentin napon. Nagy dolog egy Giunness-rekord kísérletben részt venni"- véli egy másik pár. Persze tömegrendezvény nem maradhat el szórakoztatás és műsorvezető-közönség interakció nélkül. Míg előbbiről a "Nem vagyok James és nem vagyok Bond" című slágerrel népszerűvé váló Bon Bon együttes gondoskodott, utóbbiról Kovács Áron tévés műsorvezető, aki háromnegyed hatkor felvázolta, hogy mik a szabályok.
Piros ruhás döntőbírók figyelik majd a szektorokat, hogy valóban tíz másodpercig és valóban csókolóznak-e a párok. Próba egy. "A felkészülni vezényszónál mélyen a szemébe nézel a partnernek, a torkodban dobog a szíved és közben szemkontaktust, orvosi nyelven retinapettinget vívtok. Rendicsek?" Rendicsek. Áron párkapcsolati tanácsát mindenki megfogadja. Túl vagyunk a rajton, és úgy tűnik, nem lesz probléma, legtöbben bírják még tovább is, mint tíz másodperc.
Közben a háttérben javában zajlik a számolás, zavar támad az erőben, 1200 párról hallunk először, de a walkie-talkies szervező azonnal hívja az illetékest. "Kovács Laci, Kovács Lacit, Baksi vagyok. Jelenlegi számot tudsz-e mondani?" Hatszázkilencvenkettő. De Kovács Laci most még végigmegy egyszer, begyűjti a regisztrációs lapokat és újra jelentkezik majd. Hat előtt öt perccel nem túl biztatóan hangzik, de ekkor Áron felhívja a közönség figyelmét, most kapta a telefont, hogy vidékről buszokkal indultak el, és kellene még húsz perc, hogy ideérjenek. A bábszínházas szavazómódszer következik: "Üvöltsetek, ha megvárjátok őket!" Megvárják, és ekkor (csodák csodája) előpattan a színpadra a Crystal együttes, akik éppen húsz perces zenés összeállítással készültek.

A nagy pillanat

Bár a párok, rekord ide vagy oda, egyfolytában csókolóznak, azért fél hétkor még kicsit hergelik a népet. "Aminek lennie kell és kötelező, a szerelemvallás a következőképpen történik. Háromra, fiúk, ránézünk a csajra és mély, érces, dörmögő hangon azt mondjuk: Szeretlek is meg nem is, tudod, így van ez." Ezt is elpróbáljuk, kissé bizonytalanok a srácok, de hamarosan a lányok megerősítik őket. Három, és: A szerelem engem mindig bolonddá tesz. "Megcsináljuk, aztán megdöntjük a rekordot, jó? De akkor hangosan, különben én megyek Velencébe a programszervezővel, mer' haverom." Néhány perc kínos röhögés után a tömeg bevállalja a közös mókát, Áron elfogadja, lezárja a regisztrációt, most már csak a kordonon belül esélyesek a velencei utazásra. Újabb tíz másodperces próba - Áron elégedett. "Komolyan mondom, ha itt lenne a Kovi, szerintem ő még ennyi embert nem látott parancsra csókolózni, pedig neki sok mindent megcsinálnak parancsra, azt mondják, azok akik megnézik ezeket a művészfilmeket."
Telnek a percek, izgulunk, vajon sikerül-e rekordot dönteni, és akkor vigyázz, nagyon vigyázz, és rajta! Hallatlanul romantikus zene szólal meg, nagy pillanat részesei vagyunk a kordonon kívül. A párok csókolóznak, csókolóznak, és még mindig, még mindig, közben lejár a tíz másodperc, több száz piros lufi egyszerre kezd emelkedni az égbe, mindenki odavan. Bámulok, ráz a hideg, a nyereményút kisorsolását már nem várom meg, kifelé menet még megtudom, sikerült, pontosan 1600 párral zárták a regisztrációt. Csúcsteljesítmény.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Biztosítás