Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Katamarán alá sodródott egy motorcsónak

2005.08.31. 11:06
Feltehetően vízbe fulladt annak a motorcsónaknak a vezetője, amelyik az Erzsébet-hídnál sodródott egy katamarán alá. A csónak hat utasa sértetlenül megmenekült.

Hajó alá sodródott egy motorcsónak az Erzsébet-hídnál kedden este nem sokkal tíz óra előtt. Az Indexnek nyilatkozó szemtanúk szerint a csónak motorja leállt, ezért kezdett sodródni. A bajba jutottak megpróbáltak a partra evezni, de kudarcot vallottak, és egy, a nemzetközi hajókikötőben várakozó katamarán két hajótestét összekötő fedélzet alá szorultak.

A hajón hét vietnami utas tartózkodott, közülük hatan még a tűzoltók kiérkezése előtt a partra úsztak. A hetedik férfi, aki állítólag a hajót vezette, az ütközéskor a vízbe esett, mondta el az Indexnek Molnár Péter, a tűzoltóság szóvivője. A férfit a víz elsodorta, a tűzoltók nem találták meg, feltehetően megfulladt, tette hozzá Molnár.

A csónakot egy tűzoltóhajóval kiszabadították a Nemzetközi Hajóállomás I. kikötőjében horgonyzó katamarán alól. A dokkba vontatott hajó vizsgálatát megkezdték a rendőrség szakértői. Molnár nem tudott beszámolni a baleset körülményeiről.

A rendőrség még keresi az eltűnt 42 éves vietnami férfit, a keresést nehezíti a magas vízállás, mondta el a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtósa szerdán. A baleset körülményeinek tisztázása sem zárult még le, ráadásul a nyelvi nehézségek tovább bonyolíthatják a vizsgálatot.