Mihály
2 °C
16 °C

Katamarán alá sodródott egy motorcsónak

2005.08.31. 11:06
Feltehetően vízbe fulladt annak a motorcsónaknak a vezetője, amelyik az Erzsébet-hídnál sodródott egy katamarán alá. A csónak hat utasa sértetlenül megmenekült.

Hajó alá sodródott egy motorcsónak az Erzsébet-hídnál kedden este nem sokkal tíz óra előtt. Az Indexnek nyilatkozó szemtanúk szerint a csónak motorja leállt, ezért kezdett sodródni. A bajba jutottak megpróbáltak a partra evezni, de kudarcot vallottak, és egy, a nemzetközi hajókikötőben várakozó katamarán két hajótestét összekötő fedélzet alá szorultak.

A hajón hét vietnami utas tartózkodott, közülük hatan még a tűzoltók kiérkezése előtt a partra úsztak. A hetedik férfi, aki állítólag a hajót vezette, az ütközéskor a vízbe esett, mondta el az Indexnek Molnár Péter, a tűzoltóság szóvivője. A férfit a víz elsodorta, a tűzoltók nem találták meg, feltehetően megfulladt, tette hozzá Molnár.

A csónakot egy tűzoltóhajóval kiszabadították a Nemzetközi Hajóállomás I. kikötőjében horgonyzó katamarán alól. A dokkba vontatott hajó vizsgálatát megkezdték a rendőrség szakértői. Molnár nem tudott beszámolni a baleset körülményeiről.

A rendőrség még keresi az eltűnt 42 éves vietnami férfit, a keresést nehezíti a magas vízállás, mondta el a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtósa szerdán. A baleset körülményeinek tisztázása sem zárult még le, ráadásul a nyelvi nehézségek tovább bonyolíthatják a vizsgálatot.