Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Külföldi lehetett a megcsonkított férfi

2002.04.05. 13:02
Több héttel megtalálása után még mindig nem sikerült azonosítani azt a férfit, akinek testét Kőbányán, fejét pedig a Gellért-hegyen találták meg. A rendőrség azt gyanítja, hogy külföldi lehetett a férfi, ezért az Interpolhoz fordult segítségért.
Nemzetközi körözést adott ki a rendőrség annak a férfinak az azonosítására, akinek megcsonkított testét március elején Kőbányán, fejét pedig két héttel később a Gellért-hegyen találták meg - jelentette az MTI. A rendőrség valószínűsíti, hogy az áldozat külföldi volt, mert az eddig érkezett bejelentések egyike sem vezetett nyomra.

Személyazonosság hiányában nyom nélkül maradt a rendőrség

Ameddig a férfi személyazonosságát nem sikerül megállapítania a rendőrségnek, addig sem az indíték, sem az elkövetők lehetséges köre nem körvonalazódhat. A rendőrség az üggyel kapcsolatos valamennyi adatot továbbította az Interpolnak.

eddigi adatok szerint az áldozat 40-50 év közötti, átlagos testalkatú, őszes-vöröses arcszőrzetű férfi volt. Őszes, sötét színű haját rövidre nyírva viselte. Életében feltehetően ápolt, gondozott benyomást keltett az ismeretlen férfi, aki a vizsgálatok szerint feltehetően HIV-fertőzött volt.

Csonkolás után fagyasztóban tárolták a testet

A Magyar Hírlap értesülései szerint az orvosszakértőknek a maradványokból sikerült egyértelműen megállapítaniuk, hogy hogyan ölték meg az ismeretlen férfit. Ezt azonban a nyomozás érdekeire való tekintettel egyelőre nem hozhatják nyilvánosságra. Az is kiderült, hogy a testet nem fűrésszel darabolták fel, hanem valami éles késsel vagy bárddal.

Az utolsóként megtalált koponya jó állapotából valószínűsíthető, hogy a tetemet gyilkosa akár heteken, hónapokon keresztül mélyhűtve tárolta, s csak ezt követően vitte ki március elején Kőbányára a testet, két héttel később pedig a Gellért-hegyre a fejet. Az elkövető a fagyasztással szinte lehetetlenné tette a halál időpontjának pontos meghatározását.