Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Külföldi lehetett a megcsonkított férfi

2002.04.05. 13:02
Több héttel megtalálása után még mindig nem sikerült azonosítani azt a férfit, akinek testét Kőbányán, fejét pedig a Gellért-hegyen találták meg. A rendőrség azt gyanítja, hogy külföldi lehetett a férfi, ezért az Interpolhoz fordult segítségért.
Nemzetközi körözést adott ki a rendőrség annak a férfinak az azonosítására, akinek megcsonkított testét március elején Kőbányán, fejét pedig két héttel később a Gellért-hegyen találták meg - jelentette az MTI. A rendőrség valószínűsíti, hogy az áldozat külföldi volt, mert az eddig érkezett bejelentések egyike sem vezetett nyomra.

Személyazonosság hiányában nyom nélkül maradt a rendőrség

Ameddig a férfi személyazonosságát nem sikerül megállapítania a rendőrségnek, addig sem az indíték, sem az elkövetők lehetséges köre nem körvonalazódhat. A rendőrség az üggyel kapcsolatos valamennyi adatot továbbította az Interpolnak.

eddigi adatok szerint az áldozat 40-50 év közötti, átlagos testalkatú, őszes-vöröses arcszőrzetű férfi volt. Őszes, sötét színű haját rövidre nyírva viselte. Életében feltehetően ápolt, gondozott benyomást keltett az ismeretlen férfi, aki a vizsgálatok szerint feltehetően HIV-fertőzött volt.

Csonkolás után fagyasztóban tárolták a testet

A Magyar Hírlap értesülései szerint az orvosszakértőknek a maradványokból sikerült egyértelműen megállapítaniuk, hogy hogyan ölték meg az ismeretlen férfit. Ezt azonban a nyomozás érdekeire való tekintettel egyelőre nem hozhatják nyilvánosságra. Az is kiderült, hogy a testet nem fűrésszel darabolták fel, hanem valami éles késsel vagy bárddal.

Az utolsóként megtalált koponya jó állapotából valószínűsíthető, hogy a tetemet gyilkosa akár heteken, hónapokon keresztül mélyhűtve tárolta, s csak ezt követően vitte ki március elején Kőbányára a testet, két héttel később pedig a Gellért-hegyre a fejet. Az elkövető a fagyasztással szinte lehetetlenné tette a halál időpontjának pontos meghatározását.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!