Béla
12 °C
27 °C

Csonttenger a strandon

2003.04.17. 07:51
Közel 800 ember műanyagzsákba csomagolt csontjait találták meg egy dél-afrikai tengerparti strandon. Egy halottasház szabadult meg így azoknak a földi maradványaitól, akikért az elmúlt 20 évben nem jelentkeztek a hozzátartozók.
A rémisztő felfedezést egy gyerek tette az East Londoni strandon, miközben barátaival játszott. Anyja azt hitte, viccel, de aztán elkísérte a színhelyre és megdöbbenten győződött meg arról, hogy a gyerek igazat mondott - mesélte az esetet az a helyi rendőrség szóvivője.

Különben kidobják

A rendőrség mintákat vett a csontokból és megállapította, hogy mintegy 700-800 ember maradványairól van szó. Hamarosan fény derült a csonttenger eredetére. Egy helyi halottasház döntött úgy, hogy az 1980 óta megőrzött csontokat, amelyekért senki nem jelentkezett, a tengerbe szórja. A halottasház egyik alkalmazottja jelentkezett a rendőrségen és elmondta, hogy hirdetést adtak fel: mindenki vigye el szeretteinek csontjait egy megadott ideig, különben kidobják azokat.

A hatóságok egyelőre azon töprengenek, hogy milyen címen indítsanak eljárást a halottasház tulajdonosa ellen. A helyi önkormányzat mindenesetre elrendelte, hogy a vállalkozó saját költségén szedesse össze a csontokat és vegyen a temetőben sírhelyet elföldelésükre.

15%
3899 Ft
3315 Ft
15%
2999 Ft
2550 Ft