Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Csőtörés növeli a közlekedési káoszt Budapesten

2003.05.13. 09:11
Kedden hajnalban a rendőrség csőtörés miatt lezárta a Belgrád rakpartot. A vízművek egyelőre nem tudja, mi okozta a hibát. A járműforgalom csak az esti órákra lesz újra zavartalan.
Eltörött egy 300 milliméter átmérőjű víznyomócső kedden hajnalban Budapesten a Belgrád rakpart és a Havas utca sarkán, ezért a rendőrség lezárta a Belgrád rakpart egyik szakaszát - tájékoztatta az MTI-t kedd reggel a Fővárosi Vízművek. A szakemberek előreláthatólag késő délutánra, vagy az esti órákra cserélik ki az eltörött öntöttvas csövet.

A csőtörés miatt a javítás idején szünetel a járműforgalom a Belgrád rakparton a Petőfi tér és a Szabadság híd között, valamint a Közraktár utcán. A környéken a reggeli órákban rendkívül nagy torlódás alakult ki. A csőtörés miatt csak egyetlen lakóházban nincs víz. A lakókat lajtos kocsiból látják el ivóvízzel.

"Egyelőre nem tudjuk, hogy mi okozta a csőtörést - nyilatkozta az Indexnek Péterffy Gábor, a Fővárosi Vízművek szóvivője. - Külső szakértők fogják megállapítani a hiba okát." A szóvivő közlése szerint mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a közlekedés az esti órákra helyreálljon.

A csőtörés mellett a kedd hajnali rendőrgyilkosság miatt Budán lezárt útszakasz, illetve egy a Váci út és a Dózsa György út sarkán felborult autó is növelte a keddi fővárosi dugót. Az autót kilenc óra után nem sokkal már elszállították a helyszínről.