Zoltán
-5 °C
9 °C

Csőtörés miatt bedugult az egész budai oldal forgalma

2003.05.20. 17:40
Szerdára sem javult a helyzet, miután előző nap eltörött a BAH-csomópontnál egy négyszázmilliméter átmérőjű főnyomócső. A hiba helyreállítását délutánra ígérik, így a közlekedés addig Dél-Budán gyakorlatilag lehetetlen. Lépésben halad a kocsisor az Egér úton, ahol mindössze kétszer egysávon járhatnak az autók.
Eltörött egy 400 milliméter átmérőjű víznyomócső kedden délután Budapesten a Villányi út és a Budaörsi út kereszteződésében. A kialakult torlódás miatt megbénult szinte az egész budai oldal fogalma.

Az öntöttvas bosszúja

A Fővárosi Vízművek kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta: a szakemberek várhatóan 24 órán belül átadják a forgalomnak a csőtörés miatt lezárt területet, amelynek környékén óriási forgalmi dugó alakult ki. Péterffy Gábor hozzátette: a 400 milliméter átmérőjű, 1965-ben lefektetett öntöttvas csővezeték törését kedden délután 4 óra előtt néhány perccel jelentették a vízművek ügyeletén. A Budaörsi úton befelé három sávot zártak le a Villányi út irányában a munkálatok miatt, kifelé két sávot viszont megnyitottak.

A helyzet szerdára sem sokat javult. A hibát a vízművek szerint délutánra helyreállítják, addig is marad a torlódás. Az Egér úton például mindössze kétszer egy sáv járható, így a Lágymányosi híd irányába lépésben lehet csak haladni. A dugóban veszteglő munkatársunk az "egérutakon" nem bolddogult, így 45 perces kerülő után visszaért a leszűkített bevezető útra, ami viszont csaknem teljesen üres, mivel mindenki kikerüli a várható tórlódás miatt ezeket a szakaszokat.

Egy héttel ezelőtt egy 300 milliméter átmérőjű víznyomócső tört el Budapesten a Belgrád rakpart és a Havas utca sarkán, ezért a rendőrség majdnem egész napra lezárta a Belgrád rakpart egyik szakaszát.