Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb csőtörés Budán

2002.12.26. 10:56
A Fővárosi Vízművek elzárta azt a vízfőnyomócsövet, amelyik csütörtök reggel törött el a Zsigmond térnél. A csőtörés következtében a II. kerületi Lajos utcában nagy magasságban állt a víz a Kolosy tértől egészen a Zsigmond térig, valamint a környék pincéit és a HÉV vágányait is teljesen elöntötte a víz.
Fotó: Pataki Gábor
Klikk a képre!
A csőtörés miatt a Szentendre felől érkező HÉV-járatok csak a Szépvölgyi útig közlekedtek, a buszokat a Bécsi útra terelték. A vizet délelőtt féltizenegyre sikerült elvezetni. Azóta a HÉV a Szépvölgyi úti megálló kivételével már mindenhol megáll, a Lajos utcát megnyitották a forgalom előtt, a buszok már az eredeti útvonalon járnak.

Jég a mellékutcákban

A csőtörés helyszínéről a kisebb utcákba beömlő víz vastag jégpáncéllá fagyott. A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. gépei a kialakult jégréteget darabokra törve, tolólapok segítségével igyekeznek a csatornahálózatba juttatni, közölte az FKF illetékese az Index kérdésére.

Péntekre helyreáll a forgalom

Tizenegy órára az FKF a kárelhárítási munkák nagy részét befejezte. Ekkor már a Lajos utca egy részének kivételével minden út és az alsó rakpart járható volt. Az FKF 4 géppel, valamint 10-15 emberrel takarítja az eltört főnyomócsőből kiömlő vizet. Péterfy Gábor, a Fővárosi Vízművek kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta, a sérült csöveket még csütörtökön kicserélik. A felújított rendszert a hajnali órákban nyomáspróbának vetik alá, majd betemetik a munkagödröt. Péntek reggel elvégzik az aszfaltozást és a betonozást, majd várhatóan késő délelőtt megindul újra a forgalom.

A tűzoltók szivattyúznak

A tűzoltók szivattyúkkal vonultak ki az Árpád fejedelem úti csőtörés helyszínére, mivel a víz elárasztotta az épületek alagsorát - tájékoztatta Makai Tibor, a Fovárosi Tűzoltóság őrnagya csütörtökön az MTI-t. Elmondta, hogy jelenleg húsz tűzoltó igyekszik eltávolítani két lakótömb pincéjéből a beömlő vizet. Személyi sérülés egyik helyen sem történt és kilakoltatásra sem került sor. Az őrnagy jelezte, hogy a tönkrement főnyomócsőnél a tűzoltómunkálatok már befejeződtek, a terepet átadták a Fővárosi Vízműveknek. Elmondta, hogy a tűzoltók délelőtt a mentés során egy személygépkocsit kiemeltek a munkagödörből, több parkoló autót pedig félreállítottak.