Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Újabb csőtörés Budán

2002.12.26. 10:56
A Fővárosi Vízművek elzárta azt a vízfőnyomócsövet, amelyik csütörtök reggel törött el a Zsigmond térnél. A csőtörés következtében a II. kerületi Lajos utcában nagy magasságban állt a víz a Kolosy tértől egészen a Zsigmond térig, valamint a környék pincéit és a HÉV vágányait is teljesen elöntötte a víz.
Fotó: Pataki Gábor
Klikk a képre!
A csőtörés miatt a Szentendre felől érkező HÉV-járatok csak a Szépvölgyi útig közlekedtek, a buszokat a Bécsi útra terelték. A vizet délelőtt féltizenegyre sikerült elvezetni. Azóta a HÉV a Szépvölgyi úti megálló kivételével már mindenhol megáll, a Lajos utcát megnyitották a forgalom előtt, a buszok már az eredeti útvonalon járnak.

Jég a mellékutcákban

A csőtörés helyszínéről a kisebb utcákba beömlő víz vastag jégpáncéllá fagyott. A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. gépei a kialakult jégréteget darabokra törve, tolólapok segítségével igyekeznek a csatornahálózatba juttatni, közölte az FKF illetékese az Index kérdésére.

Péntekre helyreáll a forgalom

Tizenegy órára az FKF a kárelhárítási munkák nagy részét befejezte. Ekkor már a Lajos utca egy részének kivételével minden út és az alsó rakpart járható volt. Az FKF 4 géppel, valamint 10-15 emberrel takarítja az eltört főnyomócsőből kiömlő vizet. Péterfy Gábor, a Fővárosi Vízművek kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta, a sérült csöveket még csütörtökön kicserélik. A felújított rendszert a hajnali órákban nyomáspróbának vetik alá, majd betemetik a munkagödröt. Péntek reggel elvégzik az aszfaltozást és a betonozást, majd várhatóan késő délelőtt megindul újra a forgalom.

A tűzoltók szivattyúznak

A tűzoltók szivattyúkkal vonultak ki az Árpád fejedelem úti csőtörés helyszínére, mivel a víz elárasztotta az épületek alagsorát - tájékoztatta Makai Tibor, a Fovárosi Tűzoltóság őrnagya csütörtökön az MTI-t. Elmondta, hogy jelenleg húsz tűzoltó igyekszik eltávolítani két lakótömb pincéjéből a beömlő vizet. Személyi sérülés egyik helyen sem történt és kilakoltatásra sem került sor. Az őrnagy jelezte, hogy a tönkrement főnyomócsőnél a tűzoltómunkálatok már befejeződtek, a terepet átadták a Fővárosi Vízműveknek. Elmondta, hogy a tűzoltók délelőtt a mentés során egy személygépkocsit kiemeltek a munkagödörből, több parkoló autót pedig félreállítottak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!