Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Alámosta a Bécsi utat az eltört vízcső

2004.02.25. 11:51
Teljes szélességében le kellett zárni a Bécsi utat egy éjfélkor történt csőtörés miatt. A vízszolgáltatást reggelre helyreállítjották. Az útlezárást ugyan reggel feloldották, nem sokkal dél előtt azonban újra teljes szélességében lezárták.
Csőtörés volt kedd éjjel Budapesten, a Bécsi út külső részén, és emiatt teljes szélességében le kellett zárni a Bécsi út érintett szakaszát. Az útlezárást nem sokkal kilenc óra után feloldották, pár óra múlva azonban veszélyessége miatt újra teljes szélességében lezárták.

A forgalmat a lezárás idejére Budakalász illetve Solymár felé terelték el, a környéken emiatt óriási torlódások alakultak ki.

Fotó: HavariaPress

Egy 1961-ben lefektetett, 150 milliméter átmérőjű acél vízcső tört el éjfél tájban a Bécsi út 585. számú ház előtt, nem messze a Bécsi út és az Ujvár utca kereszteződésétől. A HavariaPress értesülései szerint az eltört vízcső átmérője 80 milliméter volt.A kifolyt víz mintegy száz négyzetméteres területen alámosta az útburkolatot, azaz gyakorlatilag megroggyant az úttest. A környéken vízkorlátozást rendeltek el. A hiba kijavítása azonnal megkezdődött, a vízszolgáltatás már a reggeli órákban helyreállt.