Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csőtörés miatt víz alá került egy tér Óbudán

2002.09.06. 15:09
Egy autó elsüllyedt, az óbudai Miklós tér pedig víz alá került, miután eltörött egy 800 milliméteres nyomócső. Egyes hírek szerint kitelepítettek egy környékbeli kollégiumot, a rendőrség azonban nem tud semmilyen evakuálásról.
Eltörött egy 800 milliméter átmérőjű nyomócső a II. kerületi Miklós téren. "A csővezetékből mintegy háromnegyed órán át tört fel a nagynyomású víz, amely nagy területet öntött el a Raktár utca és Búvár utca környékén" - nyilatkozta Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az MTI-nek.

Egy autó elsüllyedt

A környékbeli vízelvezető rendszerek nem tudták befogadni a hirtelen jött nagy mennyiségű vizet, az alagsori pincéket is elárasztotta a víz. Sok autós a figyelmeztetés és a lezárás ellenére belehajtott az utcán álló vízbe, a tűzoltóknak hat ilyen személygépkocsit kellett kimenteniük.

"A Búvár utcába a figyelmeztetés ellenére behajtott egy hölgy Suzuki személygépkocsijával, de az alámosott út beszakadt az autó alatt; a vezető még idejében ki tudott ugrani a kocsiból, így személyi sérülés nem történt, de az autó víz alatt van" - közölte a szóvivő. A csőtöréshez a közeli kollégiumból a diákokat kimentették, a mentéskor egy lány szenvedett bokaficamot - jelentette az MTI.

Nem tudnak evakuálásról

"A közeli közgazdasági gimnázium több száz tanulójának el kellett hagynia az iskola épületét" - mondta az Indexnek a tűzoltóság szóvivője, Molnár Péter. "Erre biztonsági okokból volt szükség, mivel az iskola alagsorában van egy tíz kilowattos trafóház, melyet áramtalanítani kellett."

Az eltört csővezetéket a vízművek szakemberei délután 1 órára elzárták. A hiba végleges elhárítása várhatóan 1-2 napot vesz igénybe.