Béla
4 °C
15 °C

Csőtörés miatt víz alá került egy tér Óbudán

2002.09.06. 15:09
Egy autó elsüllyedt, az óbudai Miklós tér pedig víz alá került, miután eltörött egy 800 milliméteres nyomócső. Egyes hírek szerint kitelepítettek egy környékbeli kollégiumot, a rendőrség azonban nem tud semmilyen evakuálásról.
Eltörött egy 800 milliméter átmérőjű nyomócső a II. kerületi Miklós téren. "A csővezetékből mintegy háromnegyed órán át tört fel a nagynyomású víz, amely nagy területet öntött el a Raktár utca és Búvár utca környékén" - nyilatkozta Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az MTI-nek.

Egy autó elsüllyedt

A környékbeli vízelvezető rendszerek nem tudták befogadni a hirtelen jött nagy mennyiségű vizet, az alagsori pincéket is elárasztotta a víz. Sok autós a figyelmeztetés és a lezárás ellenére belehajtott az utcán álló vízbe, a tűzoltóknak hat ilyen személygépkocsit kellett kimenteniük.

"A Búvár utcába a figyelmeztetés ellenére behajtott egy hölgy Suzuki személygépkocsijával, de az alámosott út beszakadt az autó alatt; a vezető még idejében ki tudott ugrani a kocsiból, így személyi sérülés nem történt, de az autó víz alatt van" - közölte a szóvivő. A csőtöréshez a közeli kollégiumból a diákokat kimentették, a mentéskor egy lány szenvedett bokaficamot - jelentette az MTI.

Nem tudnak evakuálásról

"A közeli közgazdasági gimnázium több száz tanulójának el kellett hagynia az iskola épületét" - mondta az Indexnek a tűzoltóság szóvivője, Molnár Péter. "Erre biztonsági okokból volt szükség, mivel az iskola alagsorában van egy tíz kilowattos trafóház, melyet áramtalanítani kellett."

Az eltört csővezetéket a vízművek szakemberei délután 1 órára elzárták. A hiba végleges elhárítása várhatóan 1-2 napot vesz igénybe.