Géza
-12 °C
-4 °C

Kiszabadították a házba rohant buszt

2006.11.29. 20:58
Belerohant egy házba egy 151-es busz Csepelen, miután egy autó belehajtott. Egy ideig a busz tartotta a ház melletti kocsibeálló tetejét is, de végül sikerült úgy kihúzni, hogy az épület nem dőlt össze.

Nem omlott össze a ház, amibe egy BKV-busz szaladt bele Csepelen. Tudósítónk jelentése szerint a tűzoltóknak sikerült kiszabadítaniuk a családi ház oldalába fúródott járművet.

Karambol

A Széchényi utca és a Kassai utca sarkán álló ház jobb sarka megrogyott, de a tető - ami egy kocsibeálló felett állt - a helyén maradt.

Klikk a képre!
Klikk a képre!

Az Ikarus 435-ös típusú csuklós busz - a Kőbánya felé tartó 151-es járat - szerda délután háromnegyed négykor egy személyautóval karambolozott. Az Index BKV-s forrásokból származó értesülései szerint a balesetet a személyautó okozta, a sofőr nem adta meg az elsőbbséget a busznak, belerohant az oldalába. Az ütközésben az autó kiütötte a busz első futóművét, így a csuklós busz irányíthatatlanná vált, kidöntött egy villanyoszlopot, áttért a szembejövő sávba, letarolta egy családi ház kerítését, majd a ház sarkának csapódott . A tűzoltók statikusokat hívtak segítségül, a műszaki mentést addig nem kezdték meg, míg meg nem bizonyosodtak róla, hogy sikerül a ház összedőlése nélkül eltávolítani a buszt.

Több sérült is van

Molnár Péter, a tűzoltóság szóvivőjének tájékoztatása szerint a balesetnek öt sérültje van, négyen a buszon sérültek meg, és sebesüléseket szenvedett a személyautó vezetője is. A mentők négy sérültről tudnak, közülük hármat a Heim Pál kórházba szállítottak.

Klikk a képre!
Klikk a képre!

Az MTI rendőrségi forrásokra hivatkozó jelentése szerint a személyautó a csuklós busz hátuljába szaladt bele, az ezért vált irányíthatatlanná. A rendőrség tájékoztatása szerint a balesetben hatan sérültek meg, az autó és a busz vezetője mellett a busz négy fiatalkorú utasa.

A BKV tájékoztatása szerint ezzel szemben a hat sérült közül csak egy volt a busz utasa. Mint szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükbe írják, az utason kívül a buszvezető szenvedett könnyebb sérüléseket, a másik négy sérült az autóban utazott - a vezető mellett három gyermeke szenvedett sérüléseket.

Keresztbe állt az úton

A Csepel központja felé tartó busz a menetirány szerinti bal oldalon lévő ház jobb sarkába rohant bele, azaz a sofőr felőli oldalával ütközött a házba. A csuklós busz teljes szélességében elzárta a Széchényi utcát, a forgalmat elterelték, a buszok is kerülőúton közlekedtek. A balesetes járművet végül este hétkor vontatták ki, a ház szerencsére nem roggyant meg, bár a sarka komolyan károsodott.