Valér
-1 °C
0 °C

Két sáv járható a Szilágyi Erzsébet fasoron

2002.12.20. 06:28
Pénteken hajnalban a Szilágyi Erzsébet fasoron eltörött egy 200 miliméteres vízcső. A reggeli órákban rendkívül nehéz volt a közlekedés, mert csak egy sáv volt járható. Később újabb forgalmi sávot nyitottak meg és estére ígérik a hiba teljes kijavítását, a munkagödrök betemetését.
Egész nap forgalmi korlátozások várhatók a Szilágyi Erzsébet fasorban a péntek hajnali csőtörés miatt - közölte az MTI-vel kora reggel a Fővárosi Vízművek kommunikációs vezetője, Péterffy Gábor. A 200 vagy 300 milliméteres átmérőjű cső sérülése a fasor és a Trombitás utca találkozásához közel található.

Péterffy Gábor közlése szerint a kora reggeli órákban a forgalmi rend úgy alakul, hogy a közlekedők a városból kivezető irányban a négyből csak egy sávot tudnak használni, míg a város irányában a forgalom teljes egészében terelőútvonalon halad a Városmajor utcában.

A csőtörés helyszínén időközben sikeresen elzárták a vizet, jelenleg már a munkagépek dolgoznak, hogy feltárják a munkagödröt. A fasort pénteken várhatóan nem adják át a forgalomnak, ezért jelentős torlódásokra kell számítani a környéken.

Az eltörött főnyomócső miatt az aszfalt több helyen beszakadt, a kifolyt és részben megfagyot víz miatt pedig szinte járhatatlan a Szilágyi Erzsébet fasor Moszkva tér és Nyúl utca közötti része - jelentette a reggel hét óra körül a HavariaPress. A terelés leginkább a lefelé, azaz a Moszkva tér felé haladókat érinti, erre ugyanis egyáltalán nem lehet menni. A felfelé vezető oldalon először egy, majd két sávon lehetett közlekedni. A forgalmat, köztük az összes a Szilágyi Erzsébet fasoron közlekedő BKV járatot - kivéve a villamost- az amúgy is zsúfolt Városmajor utcára terelik. A 18 és 56- os villamosok pályája nem sérült meg, ezért a villamosok zavartalanul közlekednek mindkét irányba.

A Szilágyi Erzsébet fasor és a Trombitás utca közelében kialakított munkagödör feltárásakor kiderült, hogy egy 200 milliméter átmérőjű vízcső törött el péntek hajnalban - ismertette a fejleményeket a Fővárosi Vízművek Rt. kommunikációs igazgatója. Közlése szerint a munkagödör mellett időközben a második útsávot is a forgalom rendelkezésére bocsátották. A szerelők kora reggel azzal számoltak, hogy még a délelőtti órákban befejezik a vezeték kijavítását és megindítják a vízszolgáltatást. Ezt követően pedig még a pénteken betemetik a munkagödröt és helyreállítják az útpályát.

A kommunikációs vezető kitért a csütörtöki Szépvölgyi úti csőtörésre is. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a Szépvölgyi utat péntek reggel - több mint húszórás munkálatok után - átadják a forgalomnak, és teljes szélességében járható lesz.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!