Kristóf, Jakab
19 °C
34 °C

Alkohol volt a gázoló osztrák rendőr vérében

2008.07.28. 15:03
Alkohol volt annak az osztrák rendőrnek a vérében, aki vasárnap halálra gázolt egy magyar fiút Nagycenknél, majd elhajtott a helyszínről. A férfi Ausztriában feladta magát, az is kiderült róla, hogy rendőr. Az osztrák rendőrség alkoholt talált a vérében.

A vérvétel szerint alkohol volt a vérében annak az osztrák rendőrnek, aki vasárnap hajnalban halálra gázolt egy fiatalt Magyarországon, majd elhajtott.

Az osztrák férfi vasárnap hajnalban a 85-ös főúton Nagycenken ütött el egy 19 éves fiút. A fiatal felvágódott a motorháztetőre és azonnal meghalt. A külföldi segítségnyújtás nélkül elhajtott és bár később visszatért még a baleset helyszínére, onnan újra elment. A rendőröket és mentőket egy szemtanú értesítette.

A külföldi végül vasárnap délelőtt feladta magát egy osztrák rendőrőrsön. Kiderült, hogy rendőrtiszthelyettes Burgenlandban.

Miután a férfi feladta magát, kihallgatták és vért is vettek tőle. A vizsgálat azt mutatta ki, hogy alkohol volt a vérében. A férfi azonban azt állította, hogy csak a baleset után ivott. Közben a burgenlandi rendőrség átvizsgálta autóját és azóta már vissza is adta a Nikitsben élő férfinek.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitánysághoz egyelőre nem érkezett meg a hivatalos értesítés sem az autó átvizsgálásáról, sem pedig a kihallgatásról. Ilyen esetekben ugyanis a Külügyminisztériumon keresztül érkeznek az információk a hatóságokhoz, így várhatóan az eljárás éppen ezért elhúzódik majd.