Márk
13 °C
28 °C

Alkoholista vallási fanatikusnak tartja Busht Castro

2004.07.27. 15:09
Visszautasítja Bush vádjait Fidel Castro. Az amerikai elnök szerint a diktátor szexparadicsommá alakította a szigetet, Castro szerint Bush bolond, vallásos alkoholista.
Nem igaz, hogy Kuba a szexturizmus központjává vált - utasította el George W. Bush vádjait Fidel Castro. A kubai diktátor egyben megkérdőjelezte az amerikai elnök szellemi képességeit, mondván a "baljóslatú figura" régen alkoholista volt - írja a BBC.

Vallásos düh

"A Fehér Ház mindenható urának lázálmaiban Kubát már nem csak a zsarnokságtól, de a szexuális kizsákmányolástól is meg kell menteni" - jelentette ki a forradalom 51. évfordulóján tartott beszédében Castro. A vezér kétórás beszéde nagy részében egy amerikai pszichiáter nemrégiben kiadott könyvéből olvasott fel részleteket.

A könyv szerzője szerint Busht a gyűlölet és a félelem vezérli - írja a BBC. "Bush a vallást használja védekező mechanizmusnak a gondolkodás helyett. Bizonyos értelemben nem is gondolkozik" - jelentette ki Castro.

Kemény valuta

Bush egy július 16-i floridai beszédében vádolta meg azzal Castrót, hogy szexparadicsommá alakítja Kubát. Bush szerint "a szexturizmus a korrupt kormányzat fenntartásához szükséges valutabevételek legfőbb forrásává vált". Az elnök nem sokkal korábban szigorította a kubai-amerikaiak hazautazására vonatkozó szabályozást is, elvágva egyik legfőbb valutabevételétől az elszigetelt kommunista diktatúrát.