Sára, Márió
2 °C
6 °C

Mérgező halkonzervek a Pick and Pay polcain

2003.06.30. 08:36
A Pick and Pay szupermarketláncot mérgezéssel fenyegető zsaroló beváltotta ígéretét. Egy mérgezett halkonzerv elfogyasztása miatt kórházba szállítottak egy asszonyt Dél-Afrikában.
Kórházba szállítottak egy asszonyt Dél-Afrikában, mert méreg feliratú halkonzervet fogyasztott egy olyan nagyáruházból, amelyet tömeges mérgezéssel fenyegettek meg.

A Pick and Pay szupermarketláncot egy ismeretlen zsaroló névtelen levelekben fenyegeti azzal, hogy mérget tartalmazó élelmiszereket helyez el pultjain. A levélíró a mérgezés elmaradásáért ellenszolgáltatást kér, de követeléseinek részleteit Sean Summers áruház-igazgató nem árulta el az ügyről tudósító dél-afrikai SAPA hírügynökségnek.

Az eset azért került nyilvánosságra, mert pénteken mérgezési tünetekkel kórházba szállítottak egy asszonyt, aki az egyik Pick and Pay áruházban vásárolt halkonzervből evett. Az asszony későn - csak az étel furcsa ízét észlelve - fedezte fel, hogy a dobozon található egy olyan is felirat is, amely szerint annak "tartalma mérgező, nem szabad megenni, és azonnal a Pick and Pay vezetéséhez kell fordulni" az ügyben.

A hét végén végzett vizsgálatok szerint az asszony nincs súlyosabb veszélyben. A cég jelenleg várja a vizsgálat eredményét, hogy kiderüljön, pontosan milyen méregről van szó - jelentette az AFP hírügynökség.