Olivér
5 °C
8 °C

Kerítésbe csapódott a menekülő orvvadász

2007.10.17. 14:29
Orvvadászt fogtak kedd éjjel a pilisi parkerdő őrei. A reflektor nélkül közlekedő kocsiból egy szarvas lógott ki. Az erdészek a rendőrök segítségével üldözőbe vették a kocsit. Az autó végül egy kerítésen akadt fenn Piliscsévnél. A férfi valószínűleg egy éve vadászott illegálisan a területen.

Kedden hajnali egykor egy reflektor nélkül közlekedő autóra lettek figyelmesek a pilisi parkerdő őrei, amiből egy szarvas lógott ki. Kanyog Andrea, a Budaörsi Rendőrkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy az erdészek, észlelve a reflektor nélkül közlekedő rendszám nélküli terepjárót a szarvassal, jeleztek a sofőrnek hogy álljon meg, de az menekülni kezdett.

Az erdészek így üldözőbe vették saját kocsijukkal. A sofőr az erdőből kiérve a Budajenőről Perbál felé vezető útra tért, életveszélyes tempót diktálva. Az erdészek közben telefonon értesítették a rendőröket, akik szintén bekapcsolódtak az üldözésbe. Az orvvadász végül Piliscsévnél egy kereszteződésben kocsijával egy kerítésnek csapódott.

A 47 éves férfi nem sérült meg, a rendőrök elfogták. Lefoglalták a kocsiban talált dámszarvas bika trófeát, egy puskát és egyéb, az éjszakai vadászathoz szükséges kellékeket. Ezek között hentesbárd és tőr is volt.

A piliscsabai férfi ellen nagyobb értékre elkövetett lopás miatt eljárás indult. A férfi egyébként rendelkezett vadászengedéllyel és fegyvertartási engedéllyel is, ebben az esetben viszont nem volt engedélye a vadászathoz.

A parkerdő erdészei egyébként aznap éjszaka nem véletlenül voltak a helyszínen, egy bejelentés alapján jó ideje kerestek valakit, aki állítólag minden hétfőn éjszaka tiltott vadászatot tart a parkerdőben, már egy éve. Egyelőre nem tudni, hogy az elfogott és a bejelentésekben szereplő orvvadász ugyanaz a férfi, vagy sem.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?