Huba
17 °C
33 °C

Kerítésbe csapódott a menekülő orvvadász

2007.10.17. 14:29
Orvvadászt fogtak kedd éjjel a pilisi parkerdő őrei. A reflektor nélkül közlekedő kocsiból egy szarvas lógott ki. Az erdészek a rendőrök segítségével üldözőbe vették a kocsit. Az autó végül egy kerítésen akadt fenn Piliscsévnél. A férfi valószínűleg egy éve vadászott illegálisan a területen.

Kedden hajnali egykor egy reflektor nélkül közlekedő autóra lettek figyelmesek a pilisi parkerdő őrei, amiből egy szarvas lógott ki. Kanyog Andrea, a Budaörsi Rendőrkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy az erdészek, észlelve a reflektor nélkül közlekedő rendszám nélküli terepjárót a szarvassal, jeleztek a sofőrnek hogy álljon meg, de az menekülni kezdett.

Az erdészek így üldözőbe vették saját kocsijukkal. A sofőr az erdőből kiérve a Budajenőről Perbál felé vezető útra tért, életveszélyes tempót diktálva. Az erdészek közben telefonon értesítették a rendőröket, akik szintén bekapcsolódtak az üldözésbe. Az orvvadász végül Piliscsévnél egy kereszteződésben kocsijával egy kerítésnek csapódott.

A 47 éves férfi nem sérült meg, a rendőrök elfogták. Lefoglalták a kocsiban talált dámszarvas bika trófeát, egy puskát és egyéb, az éjszakai vadászathoz szükséges kellékeket. Ezek között hentesbárd és tőr is volt.

A piliscsabai férfi ellen nagyobb értékre elkövetett lopás miatt eljárás indult. A férfi egyébként rendelkezett vadászengedéllyel és fegyvertartási engedéllyel is, ebben az esetben viszont nem volt engedélye a vadászathoz.

A parkerdő erdészei egyébként aznap éjszaka nem véletlenül voltak a helyszínen, egy bejelentés alapján jó ideje kerestek valakit, aki állítólag minden hétfőn éjszaka tiltott vadászatot tart a parkerdőben, már egy éve. Egyelőre nem tudni, hogy az elfogott és a bejelentésekben szereplő orvvadász ugyanaz a férfi, vagy sem.