Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Életfogytiglan a BBC-riporter gyilkosának

2002.07.30. 07:56
Életfogytiglani börtönbüntetést hagyott jóvá Jill Dando tv-sztár gyilkosának a londoni fellebbviteli bíróság hétfőn. A férfi korábban is állt már bíróság előtt, nemierőszak-kísérletért.
A vád szerint a 42 éves Barry George lőtte le 1999. április 26-án londoni otthona előtt Jill Dandot, a BBC egyik riporterét. Barry George-ot első fokon tavaly júliusban ítélték el. Ügyvédei végig azzal védekeztek, hogy a bíróság kezében nem volt igazán komoly bizonyíték védencük ellen. A vád azon a minimális mennyiségű puskapor-maradványon alapult, amelyet a gyanúsított egyik zsebében találtak. Ez azonos volt azzal, amit a Jill Dando életét kioltott lőszer tartalmazott. Ugyanakkor a gyilkos fegyvert soha nem találták meg.

A sztárriporter

Jill Dando a népszerű Crimewatch című műsort vezette, amely a szökésben lévő bűnözők elfogásához nyújtott segítséget a rendőrségnek. A 37 esztendős, szőke, külsejében kissé a néhai Lady Dianára emlékeztető médiasztárra még jobban ráirányította a figyelmet eljegyzésének bejelentése. Több szemtanú szerint George-ot a gyilkosság előtti napon a riporternő háza körül látták ólálkodni.

Büntetett előéletű elkövető

A munkanélküli férfit, akinek egyik időtöltése az volt, hogy nők százait fényképezte le tudtuk nélkül, korábban már elítélték nemierőszak-kísérlet miatt. Ezt azonban nem hozták az esküdtek tudomására a tárgyalás alatt, hogy ne befolyásolják vele döntésüket, jelentette az AFP.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!