Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Elvis a legjobban kereső halott

2004.10.26. 11:57
Kiéleződött a verseny a halottak jövedelmi toplistáján. A listavezető Elvis pozíciója ugyan megingathatatlannak tűnik, de Marilyn Monroe négy helyet javítva megelőzte George Harrisont.
Negyvenmillió dolláros éves jövedelemmel Elvis Presley került a legjobban kereső halottak toplistájának élére, jelentette a BBC. A Forbes magazin toplistájának második helyén Snoopy atyja, a karikaturista Charles M. Schultz áll 35 millió dolláros jövedelemmel.

Harmadik helyre jött fel J. R. R. Tolkien, a Gyűrűk ura szerzője. A regényből készült háromrészes film ebben az évben husznhárommillió dollárt fialt a harmincegy éve halott írónak.

Marilyn egyre jobban keres

Negyedik helyen John Lennon áll huszonegy millió dollárral. A Beatles másik halott tagja, George Harrison a hetedik, Bob Marley a kilencedik. Az első négy helyezett változatlan a tavalyi toplistához képest - Elvis és Schultz negyedik éve tartja előkelő helyét -, George Harrison két helyet csúszott vissza, Marilyn Monroe viszont négy helyet javítva a hatodik helyre jött fel.

Elvis pozíciója megdönthetetlennek látszik, a bevételeket kezelő Elvis Presley Enterprises nevű cég jövőre új rajongók tízezreit hódíthatja meg egy új divatmárka bevezetésével, illetve a királyról készült musical bemutatásával. Elvis lemezei és a kapcsolódó csecsebecsék kereskedelme az elmúlt négy évben 147 millió dollárt hoztak.