Konrád
8 °C
26 °C

Felszámolták Lovászi drogos szubkultúráját

2004.06.02. 15:15
Az érintettek beismerő vallomásain előrehaladva egy teljes drogterjesztő hálózatot számoltak fel a lovászi és a siklósi rendőrök. Egy kocsmai verekedés résztvevői dílerüket, a díler a termesztőt adta fel. Összesen tizenhat fiatal ellen indult eljárás.
Tizenhat tagú drogtermesztő csapatot lepleztek le Zala megyében a rendőrök. A társaság négy "feltételezett vezéralakját" a bíróság már előzetes letartóztatásba is helyezte. A fiatalokból álló banda egy kocsmai verekedést követően bukott le. A verekedőknél végzett drogteszt kábítószert mutatott ki, a fogyasztást később el is ismerték. A rendőrségen feladták Lovásziban lakó dílerüket is.

Feladta ellátóit

#alt#
Betakarítás előtt foglalták le
A rendőrség felvétele
A díler feladta a Siklóson élő termesztőt is, akitől a marihuánát vásárolta. A siklósi rendőrök rajta is ütöttek a díler vallomásában szereplő családi házon, ahol rá is bukkantak egy marihuána-termesztésre berendezett lakószobára.

A termesztő lakásában a növények optimális fejlődését biztosító berendezéseken kívül csaknem egy kilónyi szárított, illetve fagyasztott marihuánát, 20 cserép palántát, illetve 29 tő kifejlett, betakarítás előtt álló indiai kendert foglaltak le. A drog előállításához a termesztőnek tápoldatok, vegyszerek, sőt nyomtatott és elektronikus szakirodalmak is rendelkezésére álltak, ezeket a rendőrök ugyancsak lefoglalták.

A nyomozás során összesen 16 fiatalt vontak eljárás alá a zalai rendőrök. A gyanúsítottak valamennyien elismerték a kábítószer fogyasztását.