Géza
-12 °C
-4 °C

Tömegesen ítéltek el pedofilokat Franciaországban

2005.07.28. 13:03
Van, aki meg sem szólal, van, aki sikít, ha idegen közelít felé, van, akit negyvenöten megerőszakoltak, köztük saját apja. A Franciaországban most lezárult pedofilper 65 elítéltje éveken át, szervezetten zaklatta a gyerekeket.

Huszonnyolc év börtön volt a legsúlyosabb büntetési tétel Franciaország legnagyobb és legborzasztóbb pedofilperében, amely szerdán fejeződött be. A hatvanöt vádlott között volt erőszaktevő, molesztáló és gyerekeket prostitúcióra kényszerítő is; többen a saját gyerekük ellen követték el a bűncselekményeket, adta hírül a Guradian.

A vádlottak fél és tizennégy év közötti gyermekek ellen követték el a bűnöket. Előfordult, hogy pénzt, italt, karton cigiket adtak a gyerekeknek a szexuális szolgáltatások fejében, egy esetben autógumival fizettek. A bűncselekményeket lakásokban, pajtákban követték el egy lelakott ingatlanközvetítő segítségével. Összesen negyvenöt gyermek vált a szerdán elítélt 39 férfi és 26 nő áldozatává.

A pedofilcsoport 2000-ben bukott le, amikor egy 16 éves lány elárulta egy szociális munkásnak, hogy anyja barátja és annak bátyja megerőszakolta őt. A vizsgálat lassan indult be, de végül Franciaország legnagyobb szabású nyomozásává nőtte ki magát, írja a Guardian.

Két generációt megerőszakolt

Az öthónapos pert követő ítélethirdetésen a bíróság három visszaeső elkövetőt 26-28 év börtönre ítélt. A többiek hat hónaptól tizennyolc évig terjedő büntetéseket kaptak.

A 28 éves börtönbüntetésre ítélt Philippe V. (most 59 éves) már 13 évet ült korábban pedofíliáért. Vádlói "érzéketlen szörnyetegnek" nevezték a férfit, aki éveken át erőszakolta lányát, fiát, majd később négy unokáját. A most elítélt pedofilok ügyeit gyakran Philippe V. fiának és menyének a lakásán bonyolították. A bíróságon Philippe V. azt mondta, a leszármazottai "nem tudják érdekelni".

Szintén 28 évet kapott Eric J., akit 15 gyerek megerőszakolásával vádoltak.

Egy pedofil házaspárt is elítéltek szerdán: a férj 14 gyereket - köztük két saját lányát és egyetlen fiát - erőszakolt meg, őt 18 évre ültették le. Volt felesége 16 év börtönt kapott, amiért egyik lányát megerőszakolta, másik két gyermekét pedig prostitúcióra kényszerítette.

Horrorpszichológia

A 27 és 73 év közötti elítéltek többsége munkanélküli. Közülük legalább tizenkettőt zaklattak gyerekkorában, sokan közülük írástudatlanok, akik fel sem fogták bűneik súlyosságát.

Az áldozatukká vált gyerekek, akik között többségben vannak a lányok, nevelőszülőkhöz kerültek. Sokuknak szinte szavát sem hallani, és van, aki sikít, ha idegen közelít felé. Az egyik kislányt olyan sokszor kényszerítették orális szexre, hogy képtelen felnőttek társaságában enni. Egy Marine nevű lányt negyvenöten erőszakoltak meg, köztük saját apja.