Krisztina
18 °C
24 °C

Ketten megfulladtak egy buszban a norvég rockfesztiválon

2008.07.13. 14:11
A Kvinesdalban tartó rockfesztiválon ketten meghaltak, nyolcan kórházba kerültek. Az áldozatoknak valószínűleg elfogyott a levegőjük egy buszban.

Két norvég fiatal életét vesztette, nyolcan kórházba kerültek valószínűleg gázmérgezés következtében szombaton a norvégiai Kvinesdalban folyó rock-fesztiválon.

A fiatalokat eszméletlen állapotban találták meg egy kétszintes autóbuszban. Az első orvosszakértői vélemények szerint a halál és az eszméletvesztés oka valószínűleg szénmonoxid-mérgezés. "Nem tudjuk, hogyan haltak meg, de feltételezzük, hogy megfulladtak a buszon" - közölte a helyi rendőrség szóvivője. Valamennyi áldozat norvég állampolgár.

Az Oslótól több mint 400 kilométerre délnyugatra fekvő Kvinesdalban 2006 óta rendeznek rock-fesztivált, idén Alice Cooper és a Motörhead voltak a hétvégi koncertek sztárvendégei.

Az aktuális magyar rockfesztiválon, a Hegyalján is történt gázzal kapcsolatos baleset, de a mieink egy fokkal jobban jártak. A két tizenhét éves bulizó könnyebb égési sérülésekkel megúszta, hogy a sátruk belobbant a kempingsütőből kiszivárgott gáz miatt, mikor beüzemelték a szúnyogriasztót.