Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szabadlábon a debreceni gázoló

2002.10.03. 11:50
Az anya szabályosan kelt át a debreceni Faraktár és a Baross utca kereszteződésében, a Volkswagen Golf 19 éves vezetője fékezés nélkül hajtott a gyermekek közé, és az ötven kilométeres megengedett sebességet is túllépte - ennyit lehet tudni egyelőre a két halálos áldozatot követelő hétfői balesetről. A gázoló vagy az édesanya ellen addig nem indul eljárás, amíg a szakértői vélemények meg nem érkeznek.
Keczán Andrea hétfőn három gyermekével akart egy debreceni, lámpa nélküli útkereszteződésen átkelni, amikor egy személygépkocsi közéjük hajtott. Az édesanya a maga előtt tolt babakocsit a járdára lökte, de másik két gyermekének életét nem tudta megmenteni. Az ötéves Gergőt a Golf 60 métert repítette, ő a helyszínen meghalt. Féltestvére, a szintén ötéves Gábor a kórházban halt meg.

Öngyilkossággal fenyegetőzött

Az eset nagy port vert fel Debrecenben. A tragédia helyszínén mécsesek égnek, az arra járók kis csoportokban tárgyalják a történteket. Szerdán ugyanebben az útkereszteződésben Csiki Gyula, az egyik elhunyt gyermek édesapja azzal fenyegetőzött, hogy a nála lévő 22 centiméteres pengéjű konyhakéssel öngyilkosságot követ el, amennyiben a gázolót nem veszik azonnal őrizetbe. Az önveszélyes férfit egy debreceni klinikára szállították.

Fékezés nélkül

Gyulai József főhadnagy, a megyei rendőrkapitányság szóvivője az Index kérdésére azt is elmondta: a gázoló szabadlábon van, mivel a felelősség megállapításához szükséges szakértői vélemények egy-két hét múlva kerülnek csak a rendőrség birtokába. Amit eddig biztosan tudni lehet: az anya szabályosan kelt át a Faraktár és a Baross utca kereszteződésében, a Volkswagen Golf 19 éves vezetője pedig fékezés nélkül hajtott a gyermekek közé, és az ötven kilométeres megengedett sebességet is túllépte.

Alkoholszonda negatív

A baleset körülményeinek pontos megállapításához az autó műszaki állapotának felmérése mellett a gépkocsit vezető fiatalembertől vett vér vizsgálatát kell elvégezni. Ez utóbbira azért van szükség, mert az alkoholszonda ugyan nem színeződött el, de ez nem zárja ki a kábítószeres befolyásoltság lehetőségét.

Ötven alatt is elkerülhetetlen?

A vizsgálat lezárulásáig a fiatalember személyi szabadságát nem korlátozhatják, mivel az édesanya és a gázoló felelőssége sem tisztázott. Az Indexnek arra a kérdésére, miszerint a sebesség túllépése önmagában miért nem elegendő ok az őrizetbe vételre, Gyulai József azt válaszolta: elképzelhető, hogy ötven kilométeres sebesség alatt sem lett volna elkerülhető a tragédia. Minderre a szakértői vizsgálat adhat választ. A szóvivő a büntetési tételre vonatkozó találgatásokba nem kívánt bocsátkozni.