Erzsébet
1 °C
4 °C

Fának ment a villamos Debrecenben

2008.09.11. 16:47
Kisiklott és fának ütközött a villamos csütörtök délután fél négy körül Debrecenben. A balesetben 11 ember könnyebb sérüléseket szenvedett.

A villamoskocsi az egyetemi megállóból indult, s mintegy 17 kilométeres sebességre gyorsulhatott fel, amikor eddig ismeretlen okból kisiklott., mondta Nyikos István, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. szolgáltatási igazgatója a helyszínen. A szerelvény egy vastag törzsű tölgyfát is kidöntött.

A balesetben 11-en könnyebben sérültek meg, közülük kilenc embert a Kenézy Gyula Kórházba szállítottak. A villamos vezetője nem sérült meg.

A sín belső vékonyabb felülete  mintegy 80 centiméteres hosszúságban eltörött. Arra a kérdésre, hogy okozhatta-e ez a balesetet, Nyikos István nem tudott válaszolni. Mint mondta, a friss törés magának a kisiklásnak is lehetett a következménye. Azt a szakértői vizsgálat dönti el, miért tért le a pályáról a villamos szerelvény. 

A tűzoltók a villamos által kidöntött tölgyet felszeletelték, s a farönköket használják a szerelvény alátámasztására.  A villamosközlekedés Debrecenben jelenleg is folyamatos, csupán a Nagyerdei körúton nem járnak a szerelvények, azokat a Klinikák megállótól visszafordítják a Nagyállomás felé. 

Nyikos István szerint a menetrend szerinti villamosközlekedés pénteken reggelre állhat helyre Debrecenben. A sérült sínszakaszt el kell távolítani, s azt a rendőrség lefoglalja. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?