István, Vajk
17 °C
34 °C

Fának ment a villamos Debrecenben

2008.09.11. 16:47
Kisiklott és fának ütközött a villamos csütörtök délután fél négy körül Debrecenben. A balesetben 11 ember könnyebb sérüléseket szenvedett.

A villamoskocsi az egyetemi megállóból indult, s mintegy 17 kilométeres sebességre gyorsulhatott fel, amikor eddig ismeretlen okból kisiklott., mondta Nyikos István, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. szolgáltatási igazgatója a helyszínen. A szerelvény egy vastag törzsű tölgyfát is kidöntött.

A balesetben 11-en könnyebben sérültek meg, közülük kilenc embert a Kenézy Gyula Kórházba szállítottak. A villamos vezetője nem sérült meg.

A sín belső vékonyabb felülete  mintegy 80 centiméteres hosszúságban eltörött. Arra a kérdésre, hogy okozhatta-e ez a balesetet, Nyikos István nem tudott válaszolni. Mint mondta, a friss törés magának a kisiklásnak is lehetett a következménye. Azt a szakértői vizsgálat dönti el, miért tért le a pályáról a villamos szerelvény. 

A tűzoltók a villamos által kidöntött tölgyet felszeletelték, s a farönköket használják a szerelvény alátámasztására.  A villamosközlekedés Debrecenben jelenleg is folyamatos, csupán a Nagyerdei körúton nem járnak a szerelvények, azokat a Klinikák megállótól visszafordítják a Nagyállomás felé. 

Nyikos István szerint a menetrend szerinti villamosközlekedés pénteken reggelre állhat helyre Debrecenben. A sérült sínszakaszt el kell távolítani, s azt a rendőrség lefoglalja.